INFONET-468X60-BANNER

Šabac koncesijom gradi podzemnu garažu

12.02.2013. | E-kapija

Grad Šabac planira raspisivanje javnog poziva za izbor koncesionara za izgradnju javne parking garaže u narednih 30 dana. Vrednost projekta procenjena je na 5 miliona evra, a građani Šapca na raspolaganju će imati najmanje 236 novih parking mesta.

Grad će obezbediti kapitalnu subvenciju za realizaciju projekta najviše do 1,2 miliona evra. EBRD će razmotriti odobravanje kredita koncesionaru u visini do 4 miliona evra. U prvoj fazi tendera biće izabrana kvalifikovana zainteresovana lica koja ispunjavaju uslove za realizaciju projekta. U drugoj fazi se ocenjuju tehničke i finansijske ponude u cilju izbora najpovoljnije ponude. Planirano je da cene parkiranja u novoj garaži slobodno određuje koncesionar.

Izabrani koncesionar će preuzeti obavezu projektovanja, finansiranja, izgradnje, upravljanja i održavanja garaže u periodu koji ne može da bude duži od 30 godina. Planirani rok izgradnje garaže je godinu dana. Uz to koncesionar će imati pravo da obavlja druge komercijalne delatnosti u objektu kao što su pranje automobila, prodaja reklamnog prostora itd. Koncesionar će moći da obezbedi najviše 286 parking mesta prema važećem Urbanističkom projektu.

Garaža će biti locirana u centru grada ispod Trga šabačkih žrtava, u neposrednoj blizini velikog broja javnih i privatnih objekata. Na površini iznad garaže planirano je uređenje trga sa otvorenom gradskom scenom koje je u nadležnosti Grada.

Projekat izgradnje podzemne javne garaže biće predstavljen u beogradskom hotelu "Hyatt", u sredu 13. februara. Prisutnima će se obratiti gradonačelnik Miloš Milošević i Mateo Patrone, direktor kancelarije Evropske banke za obnovu i razvoj u Srbiji, koja je omogućila Šapcu da angažuje renomiranog konsultanta na projektu JPP, kompaniju "Grant Tornton".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;