INFONET-468X60-BANNER

U Kovinu počela izgradnja zgrade Hitne pomoći i fizikalne rehablitacije

06.02.2013. | E-kapija

Izgradnja zgrade za službu Hitne pomoći u Kovinu, koja je od osnivanja pre sedam godina smeštena u Domu zdravlja, počela je prvog dana februara, a planirano je da objekat bude završen do 2015. Kako je prostor u kome se ova služba sada nalazi neuslovan, jer nema dovoljno mesta, novi objekat rešiće probleme sa kojima se Hitna pomoć suočavala. Za izvođača radova odabrano je preduzeće "Statik" iz Kovina.

Osim prostorija za hitnu pomoć, zgrada će imati i deo za fizikalnu medicinsku rehabilitaciju. To je posebno značajno jer ova služba do sada bila smeštena na spratu Doma zdravlja, što je pacijentima predstavljalo velike poteškoće. Kako su na polaganju kamena temeljca istakli predstavnici opštine, namera je da tokom ove godine zgrada bude završena i stavljena pod krov, dok je za 2014. planirano opremanje.

Novac za početak radova obezbeđen je iz budžeta opštine, ali se očekuje i pomoć pokrajinskih i republičkih fondova. Ove godine, iz lokalne kase predviđeno je oko 15 miliona dinara, kako je izjavio predsednik opštine Slavko Branković.

Najavljeno je i asfaltiranje pristupnih saobraćajnica ka budućoj zgradi hitne pomoći u Kovinu, koja se gradi u neposrednoj blizini Doma zdravlja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;