INFONET-468X60-BANNER

Šansa za „Planum“ u Africi

11.01.2013. | Novosti

Građevinsko preduzeće „Planum“ ugovorilo je poslove na izgradnji Koridora 11 i više infrastrukturnih objekata u Rusiji i Angoli. Od posla u Africi ova firma će imati prihod koji premašuje milijardu dolara. Već u februaru trebalo da počne realizacija prvog od tri kapitalna projekta za potrebe vojske Angole.

- Izgradnja vojne bolnice u Luandi, površine 180.000 kvadrata počinje za oko mesec dana, do kraja juna trebalo bi da krenemo i sa rekonstrukcijom vazduhoplovne baze u južnoj regiji, a tokom godine i sa izgradnjom šest fabrika lekova za potrebe angolske vojske – najavljuje Blagoje Ćirović, izvršni direktor „Ango-Planuma“, ćerke firme „Planuma“ u Angoli.

Iz Srbije će biti angažovano oko 600 radnika. Prema rečima Ratomira Todorovića, generalnog direktora „Planuma“ projekti u Angoli su rezultat dugogodišnjeg prisustva srpske firme na afričkom tržištu.

- Garanciju za poslove sklopljene sa Angolom dobićemo od švajcarskih i ruskih banaka, koje posluju na tom tržištu, pošto u Srbiji nismo mogli da ih dobijemo bez obzira na veličinu i značaj posla – ističe Todorović. - I druge građevinske firme iz Srbije imaće svoje mesto u realizaciji novougovorenih projekata.

Do sredine godine trebalo bi da bude završena i rekonstrukcija hotela na Zlatiboru, koji je nekada bio „Planumovo“ odmaralište. Investicija je vredna oko pet miliona evra, a smeštajni kapaciteti sa sadašnjih osamdesetak ležajeva biće povećani na oko 180.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;