INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počinje Sajam investicija i Dani eneregtike

23.10.2012. | Beta

Na Novosadskom sajmu od danas do 25. oktobra biće održani 7. sajam investicija "Investekspo" i Dani energetike, na kojima će investicione potencijale predstaviti 44 lokalne samouprave iz Srbije i regiona. U okviru Investekspa prvi put će biti organizovan Dunavski biznis forum, koji ima za cilj da investiciono poveže privrednike i institucije iz 18 zemalja podunavskog regiona.

Najavljeno je da će 23 lokalne samouprave iz Srbije i regiona na sajmu Investekspo predstaviti svoje investicione projekte, a okvirni budžet 95 projekata je 750 miliona evra.

Projekti su najviše usmereni na razvoj banjskog i gradskog turizma, izgradnju i obnovu infrastrukture, industrijskih zona i parkova, a tu su i projekti u vezi sa energetskom efikasnošću, sportom i kulturom.

Vojvođanska sekretarka za energetiku i mineralne sirovine Nataša Pavićević-Bajić kazala je ranije da je osnovni cilj ovogodišnjih Dana energetike motivacija investitora da raspoloživim kapacitetima "zajednički idemo ka smanjenju energetske zavisnosti".

"Poboljšanje energetske efikasnosti jedini je način da se energetski sektor Srbije i Vojvodine učini održivim", rekla je Pavićević-Bajić.

Najavila je da će na Danima energetike učestvovati i predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji će predstaviti posebne linije finansiranja ovakvih projekata.

"Najvažniji obnovljivi izvor eneregije u Vojvodini i naš najveći potencijal za razvoj energetike i poljoprivrede je biomasa, jer njeno iskorištenje može imati višestruku korist", rekla je Pavićević-Bajić i dodala da su važni pođednako važni i potencijali vetra, vode i solarni resursi.

Sajam Investicija i Dani energetike održavaju se svakog dana od 10 do 17 sati, a ulaz za sve posetioce je slobodan.

Sajam će otvoriti predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;