INFONET-468X60-BANNER

Pančevo dobija energetski efikasan objekat za decu

24.05.2012. | E-kapija

U prostorijama MZ Strelište gradonačelnica Pančeva Vesna Martinović i v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja APV Nebojša Malenković, potpisali su Protokol o saradnji Grada Pančeva i Fonda za KU na projektu izgradnje vrtića, saopšteno je na gradskom sajtu.

Gradonačelnica je podsetila da liste čekanja ukazuju na potrebu izgradnje novih vrtića u Pančevu, a kako je naselje Strelište između dva popisa stanovništva povećalo broj žitelja, time je i potreba za izgradnjom vrtića u ovom naselju veća.

Direktor Fonda za KU Nebojša Malenković podsetio je ovom prilikom na dobru saradnju koju je Fond ostvario sa Gradom u proteklom periodu.

- Mi smo predhodnih godina imali izuzetnu saradnju, siguran sam da potpisivanjem ovog protokola tu saradnju potvrđujemo, nadograđujemo kroz realizaciju ovog veoma važnog projekta. Radi se o budućnosti, o deci. Mi pravimo zalog za budućnost - izjavio je Malenković.

Prošle nedelje, JP "Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva" predstavilo je projekat izgradnje novog vrtića na Strelištu, koji će biti građen po LEED standardima.

Novi vrtić površine veće od 1.500 kvadratnih metara na Strelištu treba da bude izgrađen na prostoru između ulica Mike Petrovića Alasa, Veljka Vlahovića i Ivana Cankara. Projektovan je po svim pravilima "zelene gradnje" koji pored energetske efikasnosti, podrazumeva i kvalitet vazduha i pogodnu količinu svetlosti u objektu, kao i reciklažu otpada.

- Svaki objekat ovog tipa mora da se projektuje po određenim propisima koji postoje. Mi jesmo u saradnji sa kolegama iz predškolske ustanove, ali postoje standardi koje moramo da ispunimo bez obzira na "zelenu gradnju". Postoje površine, kubature, prostori koji moraju da imaju, komunikaciju, nešto što mora da se ispuni. Pokušali smo da izađemo i njima u susret i da još pri tom ubacimo principe "zelene gradnje" koje ranije nismo uzimali u obzir - naglasila je Gordana Denčić Kušljić, direktorka JP "Direkcija".

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;