INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počela rekonstrukcija Dudove šume u Subotici

28.03.2012. | E-kapija

Uređenje najvećeg parka u Subotici - Dudova šuma, koji se prostire na više od osam hektara, počelo je u ponedeljak (26. marta).

Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić, članovi Gradskog veća zaduženi za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine i sport i omladinu, Suzana Dulić i Nemanja Simović, direktori Direkcije za izgradnju grada i Zavoda za urbanizam, Josip Kovač Striko i Dragan Trklja i pokrajinski poslanik Robert Santo, obišli su radove.

Rekonstrukcija je počela radovima na pešačkoj trim-stazi. Dužina staze je oko 970 metara, širina 1,6 metara, a vrednost radova 3,8 miliona dinara. Izvođač radova kompanija "Voj-put".

U narednih tridesetak dana na ovoj površini izgradiće se i sportski, košarkaški teren, ugradiće se 14 sprava na otvorenom, a pešačka, odnosno trim-staza prevući će se tartan podlogom, najavio je Josip Kovač Striko.

- U toku aprila počinju i radovi na izgradnji vodene površine. Mi smo planirali da centralni deo Dudove šume u narednom periodu popločamo i izgradimo jedan javni toalet, po uzoru na pešačku stazu u Novom Sadu. Nadam se da će u narednih mesec dana biti okončano oko 80% ovih poslova, a tokom godine ćemo završavati određene delove Dudove šume, prema planu Zavoda za urbanizam - rekao je Josip Kovač Striko.

Ovim značajanim projektom uređenja najstarije parkovske šume u gradu, Zavod za urbanizam je, praktično, obuhvatio sve segmente i sve korisnike parka koji ovde dolaze i koji imaju svoje potrebe, rekao je gradonačelnik Vučinić.

Zavod za urbanizam je uradio idejno rešenje osavremenjavanja i oplemenjivanja sadržaja u parku Dudova šuma, a projekat je poveren projektantskoj kući "Support", rekao je Dragan Trklja. Od dodatnih sadržaja, kazao je, prvi put će biti i dve staza za boćanje, a do 15. aprila akcenat će biti i na ozelenjavanju ovog prostora.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;