Uskoro gradnja hotela i izmeštanje saobraćajnice u Pribojskoj banji

12.04.2009. | eKapija

Mileševska eparhija i opština Priboj za nekoliko meseci počinju izgradnju hotela sa četiri zvedice koji će se nalaziti u neposrednoj blizini manastira Sveti Nikola iz 12. veka, u Pribojskoj Banji.

Uz hotel će biti izgrađen tržni centar od 10 lokala, veliki atrium i prostrani parking. Kako je za eKapiju najavio Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj, ceo kompleks će se prostirati na oko 6 hektara i u njegovu izgradnju će biti uloženo do 4 miliona evra.

- Hotel će imati prizemlje i tri sprata, a smeštajni kapaciteti biće 150 ležaja. Izgradnja tržnog centra počela je pre dvadesetak dana, a prema projektu koji je izradilo preduzeće "MMG Company", svaki od 10 lokala imaće 40m2 - objašnjava Rvović.

Manastir Sveti Nikola, nalazi se na sedam kilometara od starog grada, tj. pet kilometara od novog centra Priboja. Prema projektu koji trenutno izrađuje CIP, postojeća saobraćajnica u Pribojskoj Banji biće izmeštena jer je cilj da se novi kompleks i manastir odvoje od Centra za rehabilitaciju.

Još jedna novost u turističkoj ponudi te opštine biće i put Pribojska Banja-manastir Uvac- Zlatibor, kojim će se za oko 30 km skratiti put od banje do Zlatibora. Taj projekat , za koji dokumentaciju priprema CIP, je zajednička investicija opština Čajetina i Priboj.

- Opština Čajetina finansira radove od Zlatibora do manastira Uvac, a Priboj radi ostalih 12 km, i nameravamo da ove godine završimo projekat. Kada sve bude gotovo, od centra Pribojske Banje do centra Zlatibora biće svega 21 kilometar - naveo je sagovornik eKapije.

 

 
Share |

Komentari: 1

dejan 22.05.2009 14.17.51

lepo ispisano,jos lepse receno,kad bi samo jedan delic od toga bio pretocen u istinu,sve bi to lepo bilo.No,svi koji zive u tim krajevima,znaju"koliko je sati"...

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...