INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Industrijska zona u Šidu čeka investitore na 123 hektara

22.08.2011. | Tanjug

Predsednica opštine Šid Nataša Cvjetković izjavila je da će do kraja godine biti izgrađena industrijska zona u tom gradu, ukupne površine oko 123 hektara i najavila da će investitori koji ulože više od 3 miliona evra i zaposle određen broj radnika, biti oslobođeni od raznih naknada lokalnog karaktera.

Pozivajući investitore da dođu i provere istinitost njenih reči, Cvjetkovićeva je obelodanila da su u toku pregovori sa određenim investitorima iz Nemačke, Italije i Slovenije da dođu i ulažu u industrijsku zonu u Šidu.

Cvjetkovićeva je napomenula da su investitori većinom zainteresovani za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju, prehrembenu industriju i obnovljive izvore energije, s obzirom da je šidska opština izuzetno bogata biomasom.

Nova industrijska zona, nalazi se na samom autoputu od Beograda prema Zagrebu i udaljena je svega šest kilometara od državne granice sa Hrvatskom i uporedo se gradi infrastruktura na više nivoa, od saobraćajne, energetske, do telekomunikacija, kazala je ona.

Gasifikacijom Opštine, koja treba da počne u oktobru ove i da se završi sredinom 2013. godine, izgradnja infrastruktrure za novu induistrijsku zonu biće zaokružena, najavila je Cvjetkovićeva.

- Naši planovi su veliki i ambiciozni, ali svakako realni. Kao što znate, mi smo pogranična opština. Mi se nalazimo na samoj granici sa Republikom Hrvatskom, i sa Republikom Srpskom, odnosno Bosnom i Hercegovinom i to je nešto što je geostrateški položaj, koji bi poželela svaka opština - istakla je predsednica Opštine Šid.

Cvjetkovićeva je posebno istakla značaj blizine susedne Hrvatske, tako da ukoliko ona postane punopravna članica Evropske unije 2013. godine, Opština Šid će biti na granici sa Unijom, što može da bude velika prednost za poslovanje nove industrijske zone.

Predsednica Opštine Šid je izrazila uverenje da će dolaskom investitora u Šid biti poboljšan kvalitet života građana, ostvarena veća ekonomska stabilnost i povećan broj radnih mesta, što je zapravo cilj čelnika te opštine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;