INFONET-468X60-BANNER

Kupljena Novogradnja prelazi na reciklažu

02.08.2011. | E-kapija

Nakon gotovo desetogodišnje agonije i dve godine stečaja, rumsko preduzeće Novogradnja dobilo je novog vlasnika. Potpisivanjem ugovora o kupoprodaji u Gradskoj kući u Rumi, italijanska grupacija Iteco postala je vlasnik nekadašnjeg građevinskog giganta, navedeno je na opštinskom sajtu.

Potpisivanju su prisustvovali predsednik opštine Ruma Goran Vuković, zamenik presednika opštine Ruma Dragan Kardaš i stečajni upravnik Novogradnje Vladeta Dunjić koji je potpisao Ugovor sa italijanskom kompanijom Iteco.

Predsednik opštine Ruma, Goran Vuković podsetio je da je u GO Novogradnja pre dve godine pokrenut stečajni postupak i da se posle stečenih uslova za prodaju našao ozbiljan kupac koji će na najbolji mogući način iskoristiti ovu priliku i zaposliti značajan broj radnika. Opština Ruma će pomoći na sve moguće načine kako bi proizvodnja što pre krenula.

Početak proizvodnje očekuje se u avgustu ove godine kao i zapošljavanje radnika, a krajnji cilj ove grupe jeste da dovede četiri grane proizvodnje koje postoje u Italiji, gde se od otpada dobija gotov proizvod, kao i zapošljavanje lokalnog stanovništa sa povećanjem obima proizvodnje. Za tri godine očekuje se oko 450 zaposlenih.

Kupac Novogradnje je italijanska grupacija Iteco čije je sedište u Trentinu u Italiji. Ova grupa postoji 40 godina i radi u tekstilnom sektoru čija proizvodnja najviše ide za izvoz. Predstavnici ove grupe istakli su da projekat koji bi trebalo razviti u Srbiji pripada sektoru reciklaže i deli se na dva različita sektora. To su sektor reciklaže i pripreme sirovina koristeći otpade od proizvodnje tekstilnog sektora, sektora ribolova i poljoprivrede i sektor reciklaže i ponovne upotrebe otpada od plastike, drveta, papira/kartona, metala koji dolaze od post-upotrebe i iz industrijskih sektora samo ukoliko su podeljeni i neopasni.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;