INFONET-468X60-BANNER

"Fiat" čisti Lepenicu

11.04.2011. | Večernje novosti

Dolaskom "Fiata" grad je ostao bez trkačke staze u takozvanoj nacionalnoj klasi, a od ove nedelje ostaje i bez karting staze i svojevrsnog izletišta, jer srpsko-torinska kompanija ograđuje više desetina hektara svog prostora - sve do oboda reke Lepenice. Ali, kompanija "Fiat Srbija" izdvojila je 11 miliona evra za rekonstrukciju pogona koji prečišćavaju otpadne vode iz fabrike. Taj posao je priveden kraju, a cilj im je, kako kažu, da Lepenica, posle skoro 25 godina, ponovo oživi.

Prostor, koji Kragujevčani koriste kao izletište, Fabrici je, inače, potreban za skladištenje novih automobila. A, za uzvrat će sa druge strane reke graditi osvetljenu pešačku stazu dugu kilometar i po.

Kompaniji "Fiat automobili Srbija" je od oko 250 hektara Grupe "Zastava vozila", pripalo više od 140. U taj prostor je uračunat i parking od mosta kod naselja "Šest topola" pa sve do bivšeg "Zastavinog" Intituta za razvoj. Paralelno sa rušenjem ovog Instituta, počelo je ograđivanje prostora, koji su građani Palilula i Stanova do nedavno koristili kao svoje izletište, pogotovu vikendom. Urbanizovano prostranstvo za obuku vozača, igranje malog i velikog fudbala i skoro beskonačne rolerijade...

Žitelji ovog područja kažu da postoji određena zebnja zbog promena, ali im ne pada na pamet da se organizovano bune, kao što je to nedavno bio slučaj. Tržište ište - svoje, a čelnici "Fiata" najavljuju da će sa druge strane Lepenice finansirati izgradnju pešačke i biciklističke staze, sa punktovima za odmor u prirodi, u vrednosti od više miliona evra.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;