INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nema zatvaranja, niti otpuštanja u ATB "Sever" - Sledi dokapitalizacija

26.11.2010. | Dnevnik

ATB "Sever", niti će do kraja godine zatvoriti fabriku, niti će otpustiti 821 radnika, nego u istom razdoblju planira da završi dokapitalizaciju preduzeća, kako bi mogao uspešno da realizuje projekte vezane za velike motore i generatore - izjavio je generalni direktor ove firme Ernst Briner.

- Mislim da je odluka o dokapitalizaciji najbolji dokaz da vlasnik i dalje veruje u ATB "Sever" i da će ga tako stabilizovati da u budućnosti može biti uspešan. To znači da mi nismo direktno pogođeni problemima iz A-TEC-a - rekao je Ernst Briner, dodajući kako je "Sever" vodeće preduzeće u jugoistočnoj Evropi u sektoru energetike, te da i danas ima dobre odnose sa svojim partnerima.

Kada je reč o oglasu o prodaji objekata i mašina, generalni direktor ATB-a "Sever" je rekao kako je morala biti donesena odluka koji će se proizvodi, na osnovu tržišta, u budućnosti razvijati. On, međutim, nije mogao sa sigurnošću reći kakva će biti sudbina zaposlenih u tim sektorim, nego je istakao da je najbolje sačekati da se taj deo plana realizuje.

Govoreći o budućnosti on je naveo da "Sever", s obzirom na dobre reference, ima ambiciozne planove koji su vezani za već razvijenu proizvodnju elektromotora, motora za pokretanje pumpi u nuklearnim elektranama, naftnih platformi, te motora i generatora u hidroelektranama, a partnerski odnosi vezani su, osim za Srbiju, i za Rusiju, Makedoniju, Crnu Goru, te Bosnu i Hercegovinu.

U planu "Severa" je da sledeće godine izdvoji oko 700.000 evra za investicije, a kao još jednu dobru vest za ovo preduzeće, on je naveo i da se nijedna zgrada "Severa" ne nalazi pod hipotekom.

Odgovarajući na optužbe malih akcionara o lošem vođenju i poslovanju preduzeća Ernst Briner je rekao kako niko od njih nije došao niti na jednu skupštinu "Severa", te da ne razume njihove motive da u javnost iznose "neproverene podatke".

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;