INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Stari savski most se seli na Dunav?

17.10.2024. | Politika

Nakon dugogodišnjih spekulacija o sudbini Starog savskog mosta, ovaj beogradski simbol mogao bi da dobije novu funkciju i premeštanje na Dunav, između Zemunskog keja i Velikog ratnog ostrva. Most bi služio kao pešačko-biciklistička veza između Zemuna i plaže Lido, što je lokacija gde se leti postavlja pontonski most.

Stari savski most

Stari savski most (Foto: Pexels)

Osoba uključena u projekat otkrila je za Politiku da je potrebno uraditi plan detaljne regulacije koji će omogućiti premeštanje mosta. Dok se još radi na formalizaciji ugovora, zvanično zatvaranje mosta za saobraćaj planirano je za 1. novembar.

Još nije poznato kako će biti reorganizovan saobraćaj da bi nadomestio gubitak ove važne saobraćajne veze, preko koje prolaze automobili, autobusi i tramvaji.

Kako Politikin izvor navodi, most će biti demontiran u jednom komadu i prebačen na privremenu lokaciju između sadašnje pozicije i Brankovog mosta, gde će biti rastavljen na delove pre nego što započne svoj novi život na Dunavu.

Međutim, deo javnosti se protivi rušenju mosta. Neformalno udruženje građana "Most ostaje" najavilo je protest za 20. oktobar na Trgu Republike kako bi izrazilo svoje neslaganje sa planovima za uklanjanje mosta. Oni navode da bi rušenje dovelo do dodatnog pogoršanja saobraćajne situacije u Beogradu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;