SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Svetiljka ARTELEA brenda "Zumtobel" osvojila iF DESIGN nagradu

07.10.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Institucija iF DESIGN osnovana je 1953. godine i u današnje vreme predstavlja jednu od najstarijih nezavisnih organizacija iz oblasti dizajna. Samo godinu dana nakon osnivanja, dodeljena je prva iF DESIGN nagrada za dizajn i od tada se dodeljuje svake godine.

ARTELEA

ARTELEA se lako može prilagoditi promeni upotrebe prostora (Foto:ZG Lighting SRB)

Ova nagrada smatra se jednom od naprestižnijih u svetu i dodeljuje se za izuzetna dizajnerska dostignuća u različitim industrijama i uticaj na globalnom nivou.

Svake godine, nekoliko hiljada dizajnera, arhitekata i kompanija iz celog sveta učestvuje u ovom takmičenju i prolazi rigorozne provere od strane nezavisnih eksperata iz oblasti dizajna. Tokom 2024. godine registrovano je preko 10.000 prijava iz 70 zemalja sveta.

ARTELEA i iF DESIGN nagrada

Slobodnostojeća svetiljka ARTELEA brenda ZUMTOBEL Lighting osvojila je ove godine prestižnu iF DESIGN nagradu u kategoriji dizajna proizvoda.

ZUMTOBEL i dizajnerska firma EOOS Design, koji su sarađivali na izradi ove svetiljke, izuzetno su ponosni na ovo dostignuće. Dizajnirali su proizvod koji je jedinstven na tržištu.

ARTELEA je prilagodljiva današnjim fleksibilnim kancelarijama i dizajnirana za dobrobit ljudi sa svojom Tunable White karakteristikom koja pozitivno utiče na unutrašnji ritam čoveka.

Ubedila je žiri u svoju jedinstvenost zbog vanvremenskog dizajna, pristupa održivosti jer poseduje "cradle to cradle" sertifikat®, kao i inovativne karakteristike.

ARTELEA

SWARM senzor prisustva omogućava gašenje svetiljki kada ne postoji prisustvo u kancelariji (Foto: ZG Lighting SRB)

Dodela ove prestižne nagrade odigrala se ranije ove godine u Berlinu uz prisustvo oko 2.000 zvanica iz 42 zemlje sveta.

Modularnost i fleksibilnost

Kancelarijski prostori u današnje vreme se veoma brzo menjaju. Standardno osvetljenje sa plafona više ne zadovoljava potrebe modernog čoveka i stoga je potrebno obezbediti mogućnost dodavanja ili pomeranja osvetljenja u prostoriji

ARTELEA se lako može prilagoditi promeni upotrebe prostora i konceptu New Work. Jedan stub, dve različite veličine svetlosnih modula u raznim konfiguracijama, uz mogućnost montaže na zid, kombinuju se za konfigurisanje devet verzija ARTELEA sa različitim svetlosnim fluksom.

Minimalistički dizajn se uklapa u sve prostore i nudi maksimalnu slobodu u enterijeru. Inovativni SWARM senzor prisustva omogućava gašenje svetiljki onda kada ne postoji prisustvo u kancelariji, postepeno paljenje prilikom ulaska zaposlenih i uštede u potrošnji električne energije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;