SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Otvorena obilaznica oko Gornjeg Milanovca: Nova veza sa auto-putem Miloš Veliki

04.10.2024. | Blic

Novoizgrađena obilaznica oko Gornjeg Milanovca danas je svečano otvorena. Zahvaljujući njoj će teretni saobraćaj biti izmešten iz centra grada i ovo će biti najbrža veza sa auto-putem Miloš Veliki.

Asfaltiranje

Ilustracija (Foto: Pexels)

Otvaranju su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kineski ambasador Li Ming. Oni su istakli značaj projekta za lokalnu zajednicu i ekonomiju. Vučić je naglasio da će obilaznica olakšati svakodnevni život građanima i doprineti privrednom razvoju regiona, preneo je Blic.

Projekat, vredan 30,5 miliona evra, obuhvatio je izgradnju saobraćajnice od Gornjeg Milanovca do Klatičeva u dužini od 4,78 kilometara, kao i rekonstrukciju puta od Klatičeva do Takova dugačkog 4,7 kilometara.

Predsednik Vučić je naglasio i simboličan značaj ove saobraćajnice, navodeći da su istorijske vrednosti ovog kraja sada povezane modernim infrastrukturnim projektima, kao deo šireg plana za unapređenje saobraćajnih veza Srbije.

Izgradnja obilaznice, koja je započeta krajem 2021. godine u saradnji sa kineskom kompanijom Power Construction Corporation, bila je odgovor na potrebu za poboljšanjem transportnih veza i stvaranje povoljnijih uslova za industrijski rast.

Generalni direktor kompanije Power China za Evroaziju Liu Šaonćan izrazio je zahvalnost Vladi Srbije na prilici za saradnju i naglasio da će nova obilaznica doneti značajne koristi za lokalnoj privredi, ubrzanju logističkog transporta i jačanju ugleda grada.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;