INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla trebalo bi da se nastavi do kraja jeseni

25.09.2024. | Novosti

Grad Beograd planira da do kraja jeseni izabere novog izvođača radova za rekonstrukciju Bulevara patrijarha Pavla, što je potvrdio gradonačelnik Aleksandar Šapić tokom sednice Skupštine grada. Naime, zbog povećanja cena građevinskog materijala, ranije odabrani izvođač je odbio da radi po prethodno dogovorenim uslovima, što je dovelo do ponovnog raspisivanja tendera.

Asfaltiranje

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Do sada su sprovedena tri pokušaja izbora izvođača, ali bez uspeha. Poslednji tender iz jula nije završen zbog zahteva za zaštitu prava, pišu Novosti.

Šapić je pojasnio da je problem s izvođačem nastao zbog rasta cena materijala nakon izbijanja sukoba u Ukrajini, što je otežalo realizaciju projekta. Ponuđeno je zakonsko povećanje cene od 10%, ali izvođač to nije prihvatio, što je rezultiralo odlaganjem radova.

Naveo je i da je zatim raspisan drugi tender sa istim iznosom, na koji se niko nije javio. U trećem tenderu je uvećana vrednost i Šapić očekuje da će novi izvođač biti izabran do kraja jeseni kako bi radovi mogli da počnu.

Novosti podsećaju da je rekonstrukcija Bulevara patrijarha Pavla započeta pre više od pet godina izmeštanjem reke Topčiderke koje je trajalo više od godinu dana. Onda se prešlo na radove od Košutnjaka do Pere Velimirovića koji su više puta odlagani.

Prema prvobitnim planovima, građani su trebali da dobiju obnovljeni bulevar u roku od 540 dana, ali taj rok je nekoliko puta produžavan. Plan je da ova važna saobraćajnica ima po dve trake u svakom smeru, tramvajske šine u sredini i pešačke staze.

Cena radova u poslednjoj javnoj nabavci koju je raspisala Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda iznosi 2,4 milijarde dinara, odnosno oko 20,5 miliona evra, navode Novosti. Ovo je za 300 miliona dinara više od vrednosti prethodnog tendera.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;