SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Novi park kod Spensa biće prava urbana oaza na 1,2 hektara

13.09.2024. | NS Uživo

Radovi na izgradnji novog gradskog parka u Novom Sadu, koji će se nalaziti kod Spensa, značajno napreduju i očekuje se da budu završeni do sredine 2025. godine. Park će se prostirati duž Bulevara cara Lazara i obuhvataće oko 1,2 hektara zelene površine.

Park kod Spensa

Park će se prostirati na površini od 1,2ha (Foto: Facebook/Milan Đurić)

Planirano je da park bude prava urbana oaza sa fontanom, česmama, amfiteatrom, klupama i ležaljkama koje će imati punjače za mobilne uređaje, navodi portal NS Uživo. Poseban akcenat je stavljen na modernu tehnologiju, pa će u celom parku biti obezbeđen besplatan Wi-Fi, što će doprineti većoj dostupnosti i pogodnosti za posetioce.

Pored toga, u parku će se nalaziti i veštačka stena za penjanje, zeleni zid i brojni drugi sadržaji koji će doprineti estetskom i funkcionalnom karakteru prostora.

Projekat predviđa sađenje novih stabala i više stotina žbunastih biljaka, dok će se travnjak prostirati na oko 10.000 kvadratnih metara.

Iz Gradske uprave za zaštitu životne sredine navode za NS Uživo da radovi napreduju u skladu sa planom, a cilj je da građani što pre dobiju priliku da uživaju u ovom prostoru namenjenom za odmor i rekreaciju.

Park kod Spensa

U planu je sadnja velikog broja biljaka (Foto: Facebook/Milan Đurić)

Osvetljenje parka biće priključeno na javnu rasvetu, a cela površina će biti pokrivena video nadzorom radi bezbednosti posetilaca. Zanimljivo je da se u ovom parku neće koristiti veštački materijali poput behatona, već će podloge za staze biti napravljene od rizle, što je u skladu sa praksom u velikim evropskim parkovima.

Takođe, park će biti opremljen modernim sistemom za zalivanje koji je postao neophodan zbog klimatskih promena.

Ukupna vrednost projekta iznosi 370 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena od strane Pokrajinske vlade. Planirani rok za završetak radova je jul 2025. godine, kada će Novi Sad dobiti još jedan atraktivan i funkcionalan park.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;