INFONET-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Auto-put Beograd-Zrenjanin-Novi Sad biće završen za šest godina

10.09.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Prilikom jučerašnjeg obilaska radova na auto-putu Beograd-Zrenjanin-Novi Sad ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, u društvu premijera Miloša Vučevića, izjavio je da će ovaj važan infrastrukturni projekat biti završen u roku od šest godina.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: Pexels)

Vrednost projekta je 1,5 milijardi evra, a upravo počinje izgradnja prvog mosta na ovoj trasi.

Prema rečima ministra, radovi će biti završeni u roku od 72 meseca, a na projektu zajednički rade kineska kompanija "Shandong High-Speed" i srpske građevinske firme. Vesić je naglasio da je projekat sklopljen po principu "ključ u ruke", što znači da neće biti dodatnih radova.

Ministar je posebno istakao značaj kineske kompanije koja radi na ovom projektu, ocenivši je kao jednu od najkvalitetnijih kompanija u građevinskom sektoru. Ova firma trenutno radi na još dva velika infrastrukturna projekta u Srbiji, završava auto-put do Valjeva i počinje radove na južnoj obilaznici oko Valjeva.

Osim toga, Vesić je rekao da "Shandong High-Speed" ove godine, prema planu, treba da otvori za saobraćaj 23km Dunavskog koridora, ali je on uveren da će zapravo biti završeno oko 35km. Sledeće godine će biti završen Dunavski koridor do Golupca i to 10 meseci pre ugovorenog roka.

Ministar je izrazio zahvalnost kineskoj kompaniji, ne samo zbog uspešne realizacije projekata, već i zbog njihove podrške obrazovanju domaćih stručnjaka. Kompanija je prva odgovorila na poziv Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture da finansira stručnu praksu za studente građevinarstva, mašinstva i arhitekture.

Vesić je takođe napomenuo da se svi građevinski radovi u Srbiji sprovode u skladu sa evropskim standardima, te da su u pitanju takozvani pametni auto-putevi. Ovi putevi integrišu najnovije tehnologije i omogućavaju naprednu komunikaciju sa vozilima, čime se povećava bezbednost i efikasnost saobraćaja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;