INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Organizacija rada na gradilištima tokom ekstremnih temperatura

26.08.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekao je da građevinski radovi na otvorenom širom Srbije nisu prekidani tokom ovog leta uprkos ekstremno visokim temperaturama. Umesto obustave, prilagođena je organizacija radnog vremena kako bi se osiguralo bezbedno i efikasno izvođenje radova.

Gradilište

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Kako je Vesić objasnio za TV Pink, Ministarstvo građevinarstva uputilo je preporuku investitorima da radni dan započinju ranije, prenela je Beta. Tokom najtoplijeg dela dana, preporučeno je pravljenje pauza, uz nastavak radova u kasnijim, hladnijim satima.

Takođe, ministar je naveo da su, gde god je to bilo moguće, na gradilištima postavljani reflektori kako bi se omogućio rad tokom noćnih sati.

Vesić je napomenuo da su se investitori na svim gradilištima koje je on obišao pridržavali preporuka. Pored izmenjene organizacije radnog vremena, investitori su obezbedili dodatne mere zaštite, uključujući zaštitu od sunca i povećanu dostupnost tečnosti za radnike, kako bi se očuvalo njihovo zdravlje i bezbednost tokom rada u teškim uslovima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;