SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Više od sedam miliona evra uloženo u obilaznicu oko Zlatibora

15.07.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Izgradnja obilaznice oko Zlatibora je projekat u koji je država investirala preko sedam miliona evra. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove i naglasio značaj ovog projekta, ističući da će obilaznica smanjiti zagađenje i poboljšati protok saobraćaja, što će biti korisno za sve posetioce Zlatibora, ali i one koji ovuda samo prolaze.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Do sada je u okviru prve tri faze izgrađeno gotovo 2,6 kilometara obilaznice, a završetak treće faze planiran je za septembar ove godine, iako je prvobitni rok bio decembar. Vesić je napomenuo da se za sledeću godinu projektuje još 3km, a zatim još 4km kako bi se obilaznica spojila sa budućim auto-putem Požega-Kotroman, čime će se kompletirati njena funkcija, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Uz to, Vesić je istakao planove za saradnju sa opštinom Čajetina na izgradnji gondole, uz izradu plana posebne namene za ovaj projekat. Takođe, ministar je spomenuo obnovu pruge Valjevo-Vrbnica, koja prolazi ovuda i deo je pruge Beograd-Bar. Ona će biti projektovana za brzine od 80 do 120 kilometara na sat, čime će se ovaj region bolje povezati sa ostatkom zemlje.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović istakao je važnost izgradnje nacionalnih saobraćajnica za manje sredine, navodeći da će obilaznica značajno rasteretiti saobraćaj na Zlatiboru i privući nove investitore, čime će se poboljšati životni standard lokalnog stanovništva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;