INFONET-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Najavljena rekonstrukcija Kalenić pijace

12.07.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Rekonstrukcija i modernizacija Kalenić pijace, jedne od najvažnijih pijaca u Beogradu, počeće početkom naredne godine, najavio je gradski sekretar za investicije Luka Petrović. Pijaca, koja se prostire na približno 10.000 kvadratnih metara, biće podeljena u četiri celine nakon obnove.

Kalenić pijaca

Foto: Grad Beograd

Prema planovima, prva celina će biti natkrivena nadstrešnicom i obuhvatiće najveći deo pijace sa 510 tezgi, četiri pjacete sa česmama i klupama, preneo je Beoinfo.

Druga celina će biti posvećena gastronomski objektima, uključujući prodaju prehrambenih proizvoda i pripremu gotove hrane. Treća celina će uključivati mlečnu halu sa 50 prodajnih mesta specijalizovanih za mlečne proizvode, smeštenu na uglu Njegoševe i Ulice Maksima Gorkog.

Kalenić pijaca

Foto: Grad Beograd

Četvrta celina će biti popločani prostor (Plato Soje Jovanović) na raskrsnici Maksima Gorkog i Njegoševe ulice, sa tribinama koje će služiti kao pristupno stepenište ka mlečnoj hali.

Kalenić pijaca

Foto: Grad Beograd

Gradski sekretar za investicije Luka Petrović je istakao da je cilj projekta modernizacija beogradskih pijaca kako bi postale mesta okupljanja i porodične kupovine.

Moderna infrastruktura bi trebala da privuče mlade generacije i zadrži značaj domaćih proizvoda u svakodnevnom životu Beograđana. On je naglasio da je rekonstrukcija Kalenić pijace temeljno isplanirana kako bi zadovoljila potrebe potrošača i trgovaca.

Kalenić pijaca

Foto: Grad Beograd

Kalenić pijaca, izgrađena 1926. godine i nazvana po srpskom trgovcu Vlajku Kaleniću, nekoliko puta je bila rekonstruisana, ali nikada na ovako obiman način. Novi planovi obećavaju da će ova pijaca postati još atraktivnija za stalne kupce, kao i za nove generacije.

Kalenić pijaca

Foto: Grad Beograd

Petrović je naveo da je juče otvorena i nabavka za projektovanje pijace Skadarlija, a uz nove objekte u Lazarevcu i Obrenovcu Beograd će dobiti četiri potpuno nove, moderno opremljene pijace.

 

Komentari: 1

Darko 15.07.2024 10.34.54

Bez podzemne garaže džaba vam trud.

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;