INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Napredak radova na izgradnji deonice Bijeljina-Rača, delu auto-puta Beograd-Sarajevo

04.07.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, juče je sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem obišao radove na deonici Bijeljina-Rača, koja je deo budućeg auto-puta Beograd-Sarajevo, jednog od dva koja će povezivati Srbiju i Republiku Srpsku, odnosno Bosnu i Hercegovinu, objavljeno je na sajtu Ministarstva.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Vesić je izrazio zadovoljstvo napretkom radova na deonici od Kuzmina preko Sremske Rače do Bijeljine. Istakao je da je novi most na Savi završen skoro 95 odsto i da će uskoro biti pušten u saobraćaj. Privremene devijacije će biti uspostavljene kako bi se saobraćaj preusmerio na novi most umesto starog.

Ministar Vesić je najavio brzi prelazak saobraćaja na novi most, a radi se i integrisani granični prelaz sa BiH, koji će omogućiti veliki protok kamiona bez zastoja.

Istakao je važnost boljeg saobraćajnog povezivanja za poboljšanje životnog standarda građana. Naveo je da je završen projekat rekonstrukcije dela pruge Beograd-Sarajevo, kao i da su u toku radovi na rekonstrukciji mostova na Drini. Most Karakaj je zatvoren za kamione zbog čega je po hitnom postupku raspisan tender za njegovu rekonstrukciju i izabran izvođač radova, a teretni saobraćaj je preusmeren na most Šepek.

Podsetio je da se 2026. očekuje završetak izgradnje Fruškogorskog koridora, pa će se uz nove saobraćajnice i auto-puteve od Bijeljine do Beograda ili Novog Sada stizati za oko sat vremena.

Ministar Nedeljko Čubrilović je istakao da radovi na deonici Bijeljina-Rača teku po planu i da izvođači radova prate predviđene rokove za završetak radova do 2025. godine. On je zahvalio Vladi Srbije na finansijskoj podršci od oko 20 miliona evra i izrazio uverenje da će projekti biti realizovani na vreme, što je od velikog značaja za povezivanje sa Srbijom.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;