SFSOPLATE-468X60-BANNER

Završetak izgradnje Dunavskog koridora očekuje se do septembra 2025.

27.06.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Premijer Srbije Miloš Vučević najavio je da će Dunavski koridor, brza saobraćajnica koja povezuje Beograd sa istočnim delom zemlje, biti završen do septembra 2025. godine, što je 15 meseci pre planiranog roka. On je tokom obilaska radova kod petlje Požarevac istakao da će ova deonica u dužini od 68 kilometara značajno unaprediti povezanost regiona.

Izgradnja puta

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Vučević je naveo da će ovaj koridor spojiti auto-put Beograd-Niš sa Golupcem, a planira se dalje širenje ka Donjem Milanovcu i ostatku istočne Srbije. Prema njegovim rečima, Dunavski koridor će preporoditi Braničevski okrug, učiniti Požarevac, Veliko Gradište, Golubac i Smederevo pristupačnijim i atraktivnijim za investicije.

Podsetio je da je u planu izgradnja mosta koji ćе spojiti Bеlu Crkvu, Banatsku Palanku i Ramsku tvrđavu, čime će najudaljеniji dеo Južnobanatskog okruga biti povеzan sa Braničеvskim okrugom, a građanima Rumunije će omogućiti bolju povezanost sa drugim delovima Evrope.

Premijer je dodao da zatim sledi projеktovanjе auto-puta Bеograd-Vršac, a potom od Vršca ka Bеloj Crkvi.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić naveo je da će, umesto prvobitno planiranih 23 kilometra, do kraja godine biti završeno između 30 i 35 kilometara Dunavskog koridora, što će dodatno unaprediti povezanost Požarevca sa mrežom auto-puteva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;