INFONET-468X60-BANNER

Šta koči rekonstrukciju zgrade Stare pošte?

07.05.2024. | Forbes Srbija

Projekat obnove zgrade Stare pošte na Savskom trgu u Beogradu, koji je trebalo da zgradu iz 1929. godine transformiše u kulturni centar, trenutno je stavljen na čekanje. Investitor, kompanija Beograd na vodi, povukla je svoj zahtev za dobijanje lokacijskih uslova nakon što je prethodni zahtev bio odbijen zbog niza tehničkih nedostataka.

Pošta, Savski trg

Planirani izgled (Foto: Urbanistički projekat/Mašinoprojekt kopring)

Prvi zahtev za lokacijske uslove podnet je krajem 2023. godine, ali je Gradski sekretarijat za urbanizam odbio zahtev zbog neusaglašenosti u dokumentaciji, piše Forbes Srbija. Navedena su brojna neslaganja podataka u katastru sa realnim stanjem, uključujući broj spratova i ukupnu površinu zgrade.

Gradski sekretarijat je tražio i da se priloži izvorni projekat arhitekte Momira Korunovića, ako postoji, ili neki drugi dokaz kako bi se osigurala autentičnost spoljašnjeg izgleda.

Forbes Srbija navodi da je nakon odbijanja investitor u februaru podneo drugi zahtev, ali je početkom aprila ipak odustao.

Planirana obnova uključuje rušenje postojeće strukture i izgradnju nove zgrade sa fasadom urađenom prema originalnim Korunovićevim crtežima. Ovde bi bio smešten kulturni centar koji bi imao pozorište, interaktivni dečiji muzej, galerije, radionice i umetničke škole, a objekat i parcela bi ostali u javnoj svojini.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;