INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Čim vremenski uslovi dozvole počeće obnova Trga Nikole Pašića i izgradnja garaže u Vlajkovićevoj

27.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić najavio je skori početak radova na dva značajna građevinska projekta u srpskoj prestonici: rekonstrukciju Trga Nikole Pašića i nastavak izgradnje garaže u Vlajkovićevoj ulici. Ovi projekti, koji su dugo bili u planu, konačno će dobiti svoj puni zamah čim to dozvole vremenski uslovi, preneo je Beoinfo.

Trg Nikole Pašića dobija novu fontatnu (Foto: Beograd.rs)

Šapić je istakao da su radovi na garaži u Vlajkovićevoj ulici već započeti, ali su privremeno zaustavljeni zbog otkrića važnih arheoloških nalazišta. Nakon što se arheološki radovi završe do kraja tekuće godine, izgradnja garaže, finansirana od strane kineske kompanije sa investicijom od oko sedam miliona evra, nastaviće se bez opterećenja gradskog budžeta.

Ovaj projekat ne samo da će obezbediti 284 parking mesta i time značajno rasteretiti centar grada, već će i doprineti stvaranju nove zelene površine za odmor i rekreaciju građana.

Podzemna garaža u Vlajkovićevoj ulici

Podzemna garaža u Vlajkovićevoj ulici (Foto: Beograd.rs)

Paralelno sa ovim, planira se i rekonstrukcija Trga Nikole Pašića. Šapić je naglasio da će se zadržati postojeći karakter trga, ali će sve biti novo - od pločnika do same fontane. On očekuje da radovi na trgu neće trajati duže od nekoliko meseci, sa ciljem da do kraja sledeće godine ovaj deo grada dobije potpuno novi izgled.

Uređenje trga se neće menjati

Uređenje trga se neće menjati (Foto: Beograd.rs)

Šapić je takođe podsetio na nedavno završene radove na uređenju parka ispred Predsedništva Srbije, Narodne skupštine, kao i platoa ispred Starog dvora, naglašavajući da je novi izgled centra grada nešto što zaslužuju svi Beograđani.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;