INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dokle se stiglo sa izgradnjom najdužeg tunela u Srbiji?

17.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, obišao je juče radove na izgradnji tunela Iriški Venac, koji je deo Fruškogorskog koridora. Tunel će imati 3,5km i biće najduži u Srbiji.

Ilustracija (Foto: PIxabay)

Vesić je istakao da je do sada završeno preko 30% radova, a očekuje se da će projekat biti kompletiran do 2026. godine, objavljeno je na sajtu Ministarstva. Ovaj koridor će povezati Novi Sad sa auto-putem Ruma-Šabac i dalje sa Loznicom, kao i sa auto-putevima Beograd-Šid i Beograd-Novi Sad-Subotica. Takođe, planira se povezivanje sa budućim auto-putem Beograd-Zrenjanin, čija izgradnja počinje ovog meseca.

Prema njegovim rečima, značaj ovog projekta je u povezivanju različitih delova Srbije, posebno Srema sa brzim saobraćajnicama. Osim Fruškogorskog koridora, u planu su i drugi veliki infrastrukturni projekti, uključujući brzu saobraćajnicu od Sombora do Kikinde, poznatu kao "Osmeh Srbije", i izgradnju mosta u Novom Sadu.

Aleksandar Antić, direktor Koridora Srbije, objasnio je da je Fruškogorski koridor izuzetno zahtevan projekat, čija trasa iznosi 48 kilometara, uključujući i dodatak veze prema Žeželjevom mostu. Do sada je izbušeno oko 2.050 metara tunela, obe tunelske cevi, a radovi na mostu su takođe u punom jeku.

Dodao je da radovi na trasi uključuju izgradnju sedam mostova i da su započeti radovi na deonici od izlaznog portala tunela Iriški venac prema Irigu. Antić je izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova koji se obavljaju po najvišim standardima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;