INFONET-468X60-BANNER

Nekadašnji Dom vojske u Pirotu postaje multifunkcionalni kulturni centar

14.11.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Grad Pirot uskoro će dobiti novi moderan multifunkcionalni kulturni centar, transformišući nekadašnji Dom vojske u vibrantno središte za kulturu i umetnost. Ovaj projekat, podržan od strane Ministarstva kulture i finansiran kreditom Razvojne banke Saveta Evrope, predstavlja značajan korak ka unapređenju kulturne infrastrukture.

Sala

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Novi centar će nuditi širok spektar kulturnih sadržaja, uključujući pozorišne predstave, koncerte, filmske projekcije i druge događaje, a imaće i biblioteku i prostor namenjen igri i baletu.

Značaj za Pirot i Srbiju

Ministarka kulture Maja Gojković, koja je nedavno obišla završne radove na centru, izrazila je zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova, naglašavajući da će građani Pirota uskoro imati priliku da uživaju u jedinstvenim kulturnim sadržajima.

Do sada je u ovaj projekat investirano 5 miliona EUR. On će obogatiti kulturni život u Pirotu i postaviti nove standarde u oblasti kulture u Srbiji.

Realizacijom ovog projekta, Pirot ne samo da dobija modernu kulturnu ustanovu, već postaje i važan centar za promociju kulture i umetnosti. Očekuje se da će novi kulturni centar postati mesto okupljanja, učenja i stvaranja, doprinoseći kulturnom razvoju i obogaćivanju života građana.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;