INFONET-468X60-BANNER

Asfaltira se Dunavski koridor, a u toku su pregovori sa Rumunijom o izgradnji mosta

02.10.2023. | Gradjevinarstvo.rs

U toku je asfaltiranje prve deonice Dunavskog koridora, sa ciljem da ovaj važan saobraćajni projekat bude potpuno završen do kraja 2025. godine. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na ovoj brzoj saobraćajnici koja će povezivati Požarevac, Veliko Gradište i Golubac, objavljeno je na sajtu Ministarstva. Na prvoj deonici već je postavljen probni asfalt na 100m leve saobraćajne trake.

Asfaltiranje

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Vesić je naveo da će se narednih dana asfaltirati oko kilometar dnevno. Plan je da se do sredine sledeće godine završi leva traka do obilaznice oko Požarevca, a da do kraja 2025. godine Dunavski koridor bude u potpunosti završen. Vesić je istakao značaj ove saobraćajnice za razvoj turizma, poljoprivrede i privlačenje investicija. Dodatno, koridor će omogućiti brže povezivanje sa Beogradom i drugim delovima Srbije.

Jedna od ključnih tačaka ovog projekta je i pregovaranje sa Rumunijom o izgradnji zajedničkog mosta. Lokacija mosta još uvek nije određena, a verovatno će biti kod Golupca ili Velikog Gradišta. Cilj je da se olakša prelazak građana i poveća broj posetilaca na obnovljenim tvrđavama u Srbiji.

Direktor JP Koridori Srbije Aleksandar Antić naveo je tehničke detalje projekta. Ukupna dužina brze saobraćajnice je 68 kilometara, uz predviđena 52 mosta i nadvožnjaka, pet petlji i 16 kružnih raskrsnica. Trenutno je otvorena trasa dužine 47 kilometara, na kojoj se izvode različiti zemljani radovi i izgradnja kolovoza. Na projektu je angažovano preko 300 radnika, a očekuje se da će taj broj uskoro porasti na 500.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;