INFONET-468X60-BANNER

Linijski difuzori PureLine pogodni za različite načine ugradnje

26.12.2022. | Gradjevinarstvo.rs

Linijski difuzori usmeravaju vazduh iz sistema ventilacije u prostoriju, bilo horizontalno, bilo vertikalno, bilo pod uglom. Omiljen su izbor arhitekata, jer su neupadljivi i elegantno se utapaju u plafon.

Linijski difuzori PureLine

Linijski difuzori PureLine (Foto: Trox)

Vazdušni mlaz koji prolazi kroz linijski difuzor indukuje velike količine vazduha u prostoriji, pri čemu vrlo brzo smanjuje brzinu vazduha i temperaturnu razliku između vazduha koji se ubacuje i vazduha u prostoriji. Kao rezultat toga postiže se mešoviti tip venitlacije u zonama komfora, sa dobrom ventilacijom čitavog prostora, uz izuzetno malu turbulenciju u zoni boravka.

Ovaj tip linijskih difuzora je dobio svoje ime PureLine, jer ima tu prednost da doprinosi manjem prljaju tavanice. To je ispitano na posebnoj oglednoj liniji Univerziteta RWTH u Ahenu, gde je korišćena standardna prašina (ASHRAE), kako bi se uporedilo prljanje tavanice, koje uzrokuju različiti tipovi difuzora. Ispostavilo se da je PureLine najčistiji linijski difuzor, ostavljajući druge daleko iza sebe.

Llinijski difuzori PureLine su fabrički opremljeni ručno podesivim usmerivačima vazduha, te se istrujna slika može podešavati tako da odgovara različitim zahtevima. Po želji, istrujavanje fabrički može biti podešeno na jednu stranu ili horizontalno naizmenično, a može se i naknadno menjati na licu mesta. Kako bi se postigao estetski dopadljiv, jednoobrazan izgled, linijski difuzori PureLine mogu da se koriste i za izvlačenje vazduha.

Namenjeni su za ugradnju u prostorije visine do 4m (donja ivica spuštenog plafona). Pogodni su za ograničen prostor iznad spuštenog plafona, zahvaljujući niskoj konstrukciji plenumske kutije. Razlika između temperature vazduha koji se ubacuje i temperature vazduha u prostoriji može da se kreće između -10 do +10K. Regulaciona lamela (demper), kao opcija, olakšava balansiranje zapreminskog protoka prilikom puštanja u rad.

Osnovne karakteristike:

  • Nominalna dužina 600 – 2000mm; mogućnost kontinuiranog linijskog postavljanja u ukupnim dužinama po izboru; mogućnost naručivanja sa plenumskom kutijom koja je pričvršćena za istrujni profil ili je odvojiva od njega.
  • Pojedinačno podesivi usmerivači vazduha za horizontalno i vertikalno istrujavanje ili istrujavanje pod uglom.
  • Istrujavanje na jednu stranu ili naizmenično istrujavanje ispunjava specifične zahteve projekta.
  • Jednoobrazna istrujna slika smanjuje prljanje plafona koje nastaje usled indukovanja vazduha u prostoriji.
  • Usmerivači vazduha na sebi imaju žljebove kojima je omogućeno precizno podešavanje. Doprinose i različitom izgledu difuzora, jer mogu biti u crnoj, sivoj ili beloj boji.
  • Plenumska kutija može biti sa akustičkom izolacijom ili bez nje; može imati i simetričan ili asimetričan položaj u odnosu na istrujni profil.
  • Istrujni profili u širinama od 18, 35 i 50mm, sa 1-4 šlica privlačnog su izgleda zahvaljujući elegantnim profilima od aluminijuma, koji mogu biti standardno eloksirani u prirodnu boju aluminijuma ili bojeni u RAL Classic ton po izboru.
  • Završni elementi u vidu pločastih i ugaonih profila; mogućnost odabira ugaonih sekcija pod željenim uglom.

Proizvođač i distributer PureLine difuzora je kompanije TROX.

 

Komentari: 1

Alden 12.02.2023 16.35.10

Postovanje Oprostite na smetnji, zanima me , dali se ovaj linijski difuzor može koristit za kontra smjer, odnosno da on usisava zrak iz prostorije i prosljedjuje ga vani, kroz otvor,unaprijed hvala

VESTI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER
REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;