INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Stari Slankamen dobija šetalište sa izložbenim prostorom iznad Dunava

12.12.2022. | Dnevnik

U aprilu sledeće godine trebalo bi da bude završeno šetalište na Dunavu u Starom Slankamenu, čime će ovaj deo opštine Inđija postati jedan od najatraktivnijih u regionu, saznaje portal Dnevnik od direktora Turističke organizacije Inđija Milana Bogojevića.

Šetalište će biti dugačko 620m

Šetalište će biti dugačko 620m (Vizualizacija: Kaiserbold)

Početak šetališta dugog 620m planiran je kod turističkog info centra opštine Inđija, a prostiraće se do marine "Mika Alas".

U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija već je potpisan ugovor o sufinansiranju izgradnje šetališta iznad vode u Starom Slankamenu. Ministarstvo je na konkursu za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2022. godini za realizaciju ovog projekta dodelilo Turističkoj organizaciji 35 miliona dinara, dok je oko 20 miliona odvojila Opština Inđija, navodi Dnevnik.

Biće postavljene klupe i rasveta, a zelenilo ostaje netaknuto

Biće postavljene klupe i rasveta, a zelenilo ostaje netaknuto (Vizualizacija: Kaiserbold)

- Prvo je planirana izgradnja 170 metara šetališta sa dve silazne rampe. Na njima su paviljoni. Jedan paviljon je od 100 kvadratnih metara i biće izložbeno prodajni. U drugom paviljonu će biti info-paneli. Do kraja godine bi trebalo da bude raspisan tender, a 90 dana je rok za završetak radova. Nadamo se da će do kraja aprila radovi biti gotovi – kazao je Bogojević.

Na šetalištu iznad vode biće postavljene klupe i rasveta. Staza prati liniju Dunava u zoni zelenila koje će ostati netaknuto.

Šetalište će imati dva paviljona

Šetalište će imati dva paviljona (Vizualizacija: Kaiserbold)

 - Radi se o najvećem turističkom infrastrukturnom projektu u opštini Inđija do sada, koji će inicirati intenzivan razvoj turizma u Starom Slankamenu i vratiti mu nekadašnji turistički sjaj – ističe Bogojević.

U planu je i izgradnja pristaništa za turističke brodove, vidikovca, prilazne staze za pešake ali i punktova za postavku izložbi, prodajnih štandova ili periodičnih aktivnosti, piše Dnevnik.

Idejno rešenje pontonskog šetališta napravio je studio Modelart arhitekti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;