INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja tunela i dva mosta u Beogradu počinje do kraja ove ili početkom sledeće godine

04.05.2022. | Beoinfo

Do kraja ove ili početkom sledeće godine počeće izgradnja dva nova mosta u Beogradu – Novog Savskog mosta i Mosta kod Ade Huje.

Izgradnjom novih mostova rasteretiće se stari

Izgradnjom novih mostova rasteretiće se stari (Foto: Pixabay)

Novi Savski most zameniće stari i imaće četiri saobraćajne trake i dve trake za tramvaje, dakle ukupno šest umesto sadašnje dve. Pored toga, most će imati biciklističke staze i široke trotoare, najavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, gostujući u jutarnjem programu TV Hepi, prenosi Beoinfo.

– Izgradnja ovog mosta rasteretiće Brankov most i Gazelu. Kako bi ovaj most bio veoma korišćen, tome će doprineti izgradnja gradskog tunela, prvog u našem gradu posle 52 godine, koji će počinjati kod Ekonomskog fakulteta, ispod Lomine ulice, a završavati se u Bulevaru despota Stefana, skoro kod Pančevačkog mosta – rekao je Vesić.

On je dodao da će izgradnja ovog tunela smanjiti saobraćaj u centru grada za oko 12 odsto i bitno uticati na smanjenje zagađenja.

– Istovremeno nas čekaju radovi sa novobeogradske strane, odnosno proširenje Zemunskog puta u ulicu sa četiri trake i izgradnja tri kružna toka na svim raskrsnicama oko TC "Ušće" – dodao je Vesić.

Vesić je rekao da očekuje potpisivanje ugovora za izgradnju još jednog mosta na Dunavu kod Ade Huje.

– Kada taj most bude završen, on će biti deo naše unutrašnje obilaznice koja bulevarima sa četiri trake povezuje Most na Adi i Most kod Ade Huje, a omogućiće da se konačno rekonstruiše Pančevački most – zaključio je Vesić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;