INFONET-468X60-BANNER

Uspešno završena naučno stručna konferencija '"Sfera 2021: Tehnologija betona'" u Sarajevu

04.11.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Međunarodna naučno stručna konferencija "Sfera 2021: Tehnologija betona" uspešno je završena u Sarajevu, a gosti su imali priliku uživati u predavanjima regionalnih stručnjaka, te je na jednom mestu komunicirala struka i nauka, iznosila stavove, mišljenja, i time je otvorena mogućnost za uspostavljanje domaće i međunarodne saradnje.

SFERA 2021

Cilj organizatora osim konferencijskog i edukativnog dela bio je i osigurati učesnicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija. Naučno stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale su tradicionalne i prepoznate u celoj regiji kao respektabilan događaj koji spaja struku i nauku.

Konferencija je trajala dva dana, te pored predavanja sponzora, partnera, izlagača, stručnjaka i profesora, drugog dana je održana i panel diskusija o temi konferencije gde se razvila zanimljiva i korisna interakcija, sa naglascima o zaključku konferencije i budućim koracima za poboljšanje rada.

Sponzori, partneri i izlagači konferencije su tržišni lideri kada je u pitanju tehnologija betona, te su putem prezentacija i izložbenih štandova ukazali na novitete i trendove.

SFERA 2021

Sponzori konferencije su: Tvornica cementa Kakanj, Penetron, Sika, Širbegović Inženjering, Xypex i Pinky s.

Partneri, izlagači i prijatelji: Fabrika cementa Lukavac, TKK, Almy, BT3, Transportbeton, Nexe, Hering, Bossin, Baldinistudio, Mapei, Ro tehnologija, Tehna, Put inženjering, Binis beton, Doka, Simprolit, Teknoxgroup, Solidian, Inžinjering1, Terakop, Duly i Peri.

Jedan od noviteta na konferenciji ove godine je što su organizatori u saradnji sa izlagačem Baldinistudio iz Zagreba nagradili 5 učesnika sa trodnevnom Allplan Basic edukacijom koja će se održati u periodu od 25.-27.11.2021 godine u Sarajevu.

Za one koji nisu mogli prisustvovati konferenciji, osigurano je online praćenje putem Facebook stranice na kojoj možete i u narednom periodu pogledati celokupni program.

Organizator je mostarska kompanija Sfera d.o.o, ovog puta u saradnji sa Građevinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, Arhitektonsko građevinsko geodetskim fakultetom Univerziteta u Banjaluci, te Institutom IGH iz Zagreba.

Konferencija se održala 02. i 03. novembra 2021 godine u Sarajevu, u Hotelu Hills.

Zaključci koji su doneseni biće poslati vladinim institucijama na razmatranje, te će isti biti začetak zajedničke saradnje Univerziteta i privredng sektora u cilju poboljšanja edukacije kadra i struke.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
SEEBBE2022-300X120-BANNER
REHAU-300X120-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;