Obnovljeno više od 50km lokalnih puteva na Fruškoj gori

21.10.2021. | Blic

Radove na rekonstrukciji puta Banstol–Čortanovci, obišao je danas (21.10.2021) predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Za ovaj projekat je iz budzeta izdvojeno 260,6 miliona dinara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Dodao je da se rekonstruiše više od 50 kilometara lokalnih puteva i to Sremski Karlovci – Banstol, zatim Banstol – Iriški venac i dalje prema Crvenom čotu i na delu od Bešenova do Beočina, gde su i sada radovi u toku. Takođe je naglasio i da će se do kraja novembra završiti i deonica od pet kilometara od Čortanovaca do Banstola.

Mirović je istakao da postoji jasan zadatak da u narednih pet godina, na osnovu zajedničkog plana, budu uređene i nove trase na zapadnom delu prema Ležimiru i šidskoj opštini. Rekao je i da je plan da se nastavi još odlučnije sve do 2025. godine, kada će biti završen i Fruškogorski koridor i svi lokalni putevi na jednoj od najlepših planina u našoj zemlji.

Prema njegovim rečima, turisti i izletnici, posebno iz Novog Sada, Beograda i sremskih opština, biće zadovoljniji i biće im jasno "da smo uradili naš posao zbog kojeg su nam građani dali jasnu i nedvosmislenu podršku".

- Do sada smo u fruškogorske puteve uložili više od milijardu dinara i pripremamo nove projekte širom Vojvodine kojima će asfalt stići u što više sela i do što većeg broja domaćinstava - istakao je Mirović.

 
Share |

Komentari: 1

Nenad 13.11.2021 09.43.22

Lepa vest za vlasnike vikendica na području Frupke gore. Jagma za placevima na tom području je ogromna, pogledajte samo oglase na halooglasima i solis nekretninama, cene skaču. Treba biti pažljiv sa otvaranjem Fruške Gore, previše0 atraktivno mesto da bi se pustila divlja gradnja. Ako ovako nastavi još malo pa ćemoje izgubiti

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 07.12.2021.
Kako će se kretati cene malo ko zna, neki m...
Stiv 06.12.2021.
Kakva glupost podižu grad u slavu boga novc...
Marko 03.12.2021.
Hvala na odličnom i informativnom tekstu. D...
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?