INFONET-468X60-BANNER

Grad Niš gradi akva-park u vrednosti 2,4 milijarde dinara

22.09.2021. | Niške vesti

Akva park

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Iz budžeta grada Niša biće izdvojeno 2,4 milijarde dinara, a tender za izvođača prve faze radova je raspisan. Akva-park bi trebalo da se gradi nadomak Niša, kod Niške Banje. Tender traje do 26. oktobra, a ako se neka firma prijavi na tender za izradu dokumentacije u naredne tri godine Grad Niš, ali i ceo jug Srbije dobiće kompletno opremljen kupališni kompleks.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da bi ova investicija trebalo da pomogne razvoju Niške Banje, ali i opstanku Sportskog centra “Čair” gde su plate trenutno minimalne.

Akva-park bi trebalo da se prostire na 5,4 hektara, a gradiće se iz budžeta Grada Niša. Prema planu, u naredne 3 godine, trebalo bi da se za njegovu izgradnju izdvoji više od 2 milijarde dinara.

Najviše finanasijske dobiti od svih predviđenoh kapitalnih objekata se očekuje upravo od akva-parka pošto se planira da deo kompleksa radi i tokom zime. Kako gradonačelnica kaže, ovo je značajno ne samo zbog Niša, već i zbog Niške Banje kojoj treba sadržaj koji može da je vrati na staru slavu jedne od najposećenijih banja u celoj Srbiji.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;