INFONET-468X60-BANNER

Da li će klasična brojila biti zamenjena savremenim elektronskim softverima u Srbiji?

19.08.2021. | eKapija

Saradnja u procesu energetske tranzicije, mogućnosti za ulaganja u sektor OIE, kao i o modernizacija i uvođenje tehnoloških unapređenja u radu Elektrodistribucije Srbije bile su teme razgovora ministarke rudarstva i energetike, Zorane Mihajlović i predstavnika kineske kompanije E-link China.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Predstavnici kineske kompanije informisani su i o planu za uvođenje naprednih mernih sistema, koji podrazumeva zamenu klasičnih brojila savremenim elektronskim softverima i iskazali želju da učestvuju u ovom projektu, navedeno je na sajtu Ministartsva.

- Mislimo da je Srbija bitan faktor u regionu, da je energetsko čvorište i naša ideja je da bliže sarađujemo u oblasti korišćenja novih tehnologija koje smo razvili, a koje se koriste u praćenju rada i unapređenju distribucije električne energije. Spremni smo da učestvujemo i u drugim projektima koji su u vezi sa obnovljivim izvorima energije, a želimo da razgovaramo i o tome da u Srbiji bude naša regionalna baza za proizvodnju, razvoj i saradnju sa mladim talentima - rekao je Xuming Sun, regionalni menadžer prodaje za istočnu Evropu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;