INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Grundfos jača svoje prisustvo u Srbiji - Postavljen kamen temeljac za novi proizvodni pogon

15.07.2021. | Gradjevinarstvo.rs

Prethodne nedelje Grundfos je napravio važan potez za dalje jačanje svog prisustva u Srbiji. Kompanija je zvanično položila kamen temeljac za novi proizvodni pogon u Inđiji. Po završetku, očekuje se da će proširenje dodati oko 17.000 novih kvadratnih metara postojećim objektima.

Polaganje kamena temeljca za novi proizvodni pogon Grundfosa u Srbiji

- Ovo je važno dostignuće za nas. To je još jedan korak u našem razvoju u Srbiji. Sa našim novim proizvodnim pogonom radujemo se da ćemo moći da pružimo podršku celoj Grundfos Grupi sa našom ekspertizom u proizvodnji i radujemo se da ovim novim postrojenjem dobijemo još bolju optimizaciju naše proizvodnje, dok nastavljamo da uvodimo održive inicijative u našim postojenjima - izjavio je Veljko Todorović, direktor fabrike u Inđiji kao i direktor Grundfos Srbija.

Proširenje u Inđiji, između ostalog, omogućiće uvođenje potpuno nove proizvodne linije u Srbiji, odakle će Grundfos sastavljati cirkulacione pumpe poslednje generacije. Tako će se ova važna i tražena rešenja za pumpe proizvoditi u Danskoj, Francuskoj i Srbiji, što će dalje ojačati Grundfos lanac snabdevanja i sposobnost isporuke svojim kupcima.

Polaganje kamena temeljca je privuklo pažnju, tako da je na događaju prisustvovala i premijerka Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, koja je tom prilikom izjavila sledeće: Grundfos je jedna od najboljih i najuglednijih kompanija i želela bih da vam zahvalim što ste uzor kao društveno odgovorna kompanija. Veoma ste važan igrač u zelenoj tranziciji, i ne samo njen deo, već ste vi oni koji joj daju tempo. Kao premijer, želela bih da nastavim da sarađujem sa vama i da učim od vas, kako bismo mogli da preslikamo vaš model  i da vas druge kompanije mogu slediti kao uzor.

Premijerka Srbije Ana Brnabić na polaganju kamena temeljca za novi proizvodni pogon Grundfosa u Srbiji

Grundfos je ustanovio svoje prisustvo u Srbiji 2009. godine. Od tada, fabrika je postala jedna od vodećih fabrika unutar Grundfos Grupe kada govorimo o proizvodnji cirkulacionih pumpi. Danas igra važnu ulogu u snabdevanju naših potrošača energetski efikasnim cirkulacionim pumpama.

- Veoma smo zadovoljni što dalje jačamo svoje prisustvo u Srbiji. Ovo je važan korak za nas i podvlači našu stratešku posvećenost Srbiji. Štaviše, ovo pruža još bolje uslove rada za naše zaposlene i nudi nam još jednu snažnu bazu za opsluživanje naših globalnih kupaca. Oduševljeni smo stvaranjem još jedne solidne osnove za inovacije u proizvodnji, kao i nastavkom napretka i uvođenjem održivih rešenja i inovacija u Srbiji - rekao je Stéphane Simonetta, izvršni potpredsednik i glavni izvršni direktor.

- Ovim potezom dalje jačamo proizvodnu postavku oko kupaca DBS poslovne jedinice. Zajedno sa jakom bazom u Danskoj i Francuskoj, Srbija će biti baza da možemo da služimo našim kupcima još bolje - izjavio je Michele Sterlecchini, podpredsednik, DBS segmenta.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;