INFONET-468X60-BANNER

Novi urbani centar blizu Slavije

22.06.2021. | N. I. | eKapija

U centru Beograda, na potezu između trga Slavije i parka Manjež, gradiće se višespratne zgrade namenjene za stanovanje i poslovni prostor. Prema elaboratu koji je izradila firma Stefial d.o.o, koja je u vlasništvu našeg proslavljenog fudbalera i sadašnjeg trenera Crvene Zvezde Dejana Stankovića, namena za ovo područje je da se ono razvije u novi, polifunkcionalni centar grada.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Vest o tome da će firma Dejana Stanovića investirati u izgradnju luksuznog poslovnog prostora potvrdio je direktor firme Stefial, Dragan Ruvarac.

- Ovaj deo je trenutno ruglo grada, a u planu je da se gradi ekskluzivan, moderan kompleks, sa zelenilom i zelenim terasama - prenosi portal Novaekonomija.

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio je rani javni uvid u elbaorat za Plan detaljne regulacije bloka između ulica Nemanjine, Svetozara Markovića, Kralja Milana i Kralja Milutina. Kako je predviđeno elaboratom, na ovom mestu biće formiran mešoviti gradski centar koji podrazumeva izgradnju poslovno-stambenih objekata i to u odnosu 80 % poslovnog prostora, prema 20% stambenog.

Za izgradnju novih objekata predviđena je površina od 1,82ha, a u dokumentu se navodi da je plan da se područja Slavije izmesti administrativno poslovanje i formira novi urbani centar sa luksuznim poslovnim prostorom i stanovima apartmanskog tipa.

Takođe, pored izgradnje višespratnica, na pomenutom prostoru planira se i postavljanje novih zelenih površina, kao i potpuno novog drvoreda koji bi trebalo da oplemeni ovo urbano gradsko jezgo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;