U planu novi stambeni kompleks uz Bulevar oslobođenja

31.05.2021. | I. M. | eKapija

Nacrtom plana detaljne regulacije bloka između ulica Banjički venac, Goleške, Rajka Mitića i Generala Pavla Jurišića Šturma predviđena je transformacija postojećeg sportskog kompleksa "Gemax" u stambeni kompleks sa udelom komercijalnih sadržaja namenjenim sportu i rekreaciji. Površina obuhvaćena planom iznosi oko 2,13ha, a reč je o atraktivnoj lokaciji, u blizini Bulevara oslobođenja.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Plan predviđa da se oformi zona meštovitih gradskih centara, u kojoj će biti izgrađeno novih 13.640m² stambenih objekata, kao i 4.420m² komercijalnih sadržaja.

Postojeća parking mesta uz regulaciju ulica Goleške i Generala Pavla Jurišića-Šturma se ukidaju. U regulaciji ulica u obuhvatu Plana nema planiranih parking mesta. Za planirane sadržaje potrebno je obezbediti potreban broj parking mesta u okviru pripadajućih parcela.

U okviru granice Plana nalaze se ulice: Rajka Mitića, Generala Pavla Jurišića – Šturma i Goleška, koje su deo sekundarne ulične mreže grada. Sa zapadne strane, prostor tangira Ulica Banjički venac, koja je, takođe deo sekundarne ulične mreže.

U okviru regulacije ulice Generala Pavla Jurišića Šturma planira se kolovoz širine 7m, sa obostranim trotoarima minimalne širine 2m. Ulica Goleška je označena kao postojeća saobraćajna površina SAP-1. U okviru regulacije
ulice Goleška planira se kolovoz širine 6m, sa obostranim trotoarima.

U okviru regulacije ulice Rajka Mitića planira se kolovoz širine 7m, sa obostranim trotoarima minimalne širine 2m.

Dozvoljena je fazna realizacija planirane izgradnje, tako da svaka faza predstavlja nezavisnu tehničko-funkcionalnu celinu.

Plan je na na inicijativu preduzeća Green bay izradio Urbanistički zavod Beograda. Plan će biti na javnom uvidu do 29. juna 2021. godine.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...