INFONET-468X60-BANNER

Nove biciklističko-pešačke staze na dva mosta u Novom Sadu?

18.05.2021. | Ivana Drapšin Šurković | RTV

Novom Sadu uskoro predstoji gradnja četvrtog mosta preko Dunava, koji će rasteretiti najopterećeniji putni pravac u gradu, od Mosta slobode do Železničke stanice, duž Bulevara oslobođenja. Čeka se idejni projekat, a potom bi mogli da počnu i radovi. Međutim, grad bi mogao da dobije još jedan most na stubovima nekadašnjeg "Franca Jozefa".

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Pešačko-biciklistički most potreba je mnogih novosađana. Na stubovima srušenog mosta Franca Jozefa mogao bi uskoro da bude izgrađen novi most zahvaljujući stabilnim gradskim finansijama, najavio je gradonačelnik Miloš Vučević. On je dodao da je  zaduženost trenutno ispod 10 odsto neto budžeta pa je dobijena dozvola od Ministarstva finansija za kupovinu deset električnih autobusa sa punionicama. Radi se o iznosu od 8 miliona evra.

Biciklističko-pešački most preko Dunava bio bi dragocen jer je trenutno taj vid saobraćaja preko mosta Slobode, zabranjen.

- Ima ideja, kada bude rekostruisan most Slobode, da se jedna zaustavna traka tada pretvori u biciklističku jer postoji potreba da bicikli imaju svoj koridor prema Kameničkom parku imajući u vidu i planiranu biciklističku stazu od Petrovaradina, Kamenice pa do Beočina - rekao je gradonačelnik Vučević.

Ovaj četvrti most će imati biciklistićko-pešačku stazu sa obe strane sa ulazno-izlaznim rampama za bicikliste, dodao je.

Konačno su isupunjeni uslovi za izgradnju mostova preko Dunava o čemu postoje planovi od 6o-ih godina 20 veka.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;