INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Veliki infrastrukturni projekti u Republici Srpskoj

18.05.2021. | Tanjug

Srbija želi da Republika Srpska bude deo najvećeg investicionog ciklusa u saobraćajnu infrastrukturu koji je u toku, izjavio je juče (17.05.2021) u Istočnom Sarajevu ministar Tomislav Momirović nakon sastanka sa potpredsednicom Vlade RS i ministarkom za građevinarstvo i ekologiju Srebrenkom Golić i ministrom saobraćaja i veza Nedeljkom Ćorićem.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Na sastanku je najviše bilo reči o izgradnji auto-puta od Beograda do Sarajeva i budućeg aerodroma u Trebinju.

- Krenuli smo da radimo auto-put od Kuzmina preko Sremske Rače, i u narednoj fazi o kojoj smo dosta pričali krećemo od Rače ka Bijeljini. Eksproprijacija je završena i uveren sam da ćemo do kraja ove ili početkom sledeće godine krenuti da radimo i spojimo Bijeljinu sa Koridorom 10 i Republikom Srbijom, a onda iz Bijeljine jedan krak ide ka Banja Luci a drugi ka Sarajevu - rekao je Momirović.

On je dodao da se trenutno radi na izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju aerodroma u Trebinju, te dodao da je to izuzetno važan i tehnološki izazovan projekat koji će doneti ekonomski i turistički prosperitet Trebinju, čitavoj Hercegovini i istočnoj Bosni. Prema dosadašnjim najavama, od Beograda do Trebinja bi moglo da se stigne za oko 40 minuta.

- U budžetu Srbije izdvojene su pare za eksproprijaciju i očekujemo da ćemo do kraja ove i početkom sledeće godine krenuti u građevinske radove u cilju realizacije ovog projekta - kazao je Momirović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;