INFONET-468X60-BANNER

Alternativa u doba korone: Nova proizvodna linija termoizolacionih panela, nova radna mesta

13.05.2021. | Gradjevinarstvo.rs

U potrazi za pozitivnim pričama iz poslovnog sveta uprkos krizi uzrokovanoj pandemijom korona virusa, jedna regionalna kompanija odvažno korača ka novim poduhvatima. Reč je o kompaniji Alternativa d.o.o. Sarajevo, koja u narednom periodu planira da pusti u rad još jednu proizvodnu liniju termoizolacionih panela.

Prva linija termoizolacionih panela

Prva linija termoizolacionih panela

Prva takva linija u Alternativu je stigla 2017. godine i radi maksimalnim kapacitetom, što znači da je tržište prepoznalo kvalitet i potrebu za ovim proizvodima.

- Obzirom da se prethodna nabavka linije termoizolacionih panela pokazala kao veoma uspešna investicija, u aprilu prošle godine smo potpisali ugovor o isporuci nove linije sa renomiranim italijanskim dobavljačem. Do sada je isporučeno 15 pošiljki opreme, a do polovine tekuće godine očekujemo dolazak preostalih 20 pošiljki. Nakon što se isporuči kompletna oprema, pristupiće se montaži iste i probna proizvodnja može početi već u jesen ove godine - saopštili su iz Alternative.

Konstantnim investiranjem u opremu i stalnim osposobljavanjem kadrova, Alternativa je u ovom delu Evrope postala apsolutni lider u proizvodnji termoizolacionih panela, profilisanih limova i pratećih elemenata za krov i fasadu. Vrednost planiranih ulaganja za 2021. godinu iznosi cca 5 miliona €.

Nova linija- ermoizolacionih panela u dolasku

Nova linija- ermoizolacionih panela u dolasku

Da pandemija korona virusa ovoj kompaniji nije stala na put nizanja uspeha svedoče rezultati koje postižu kako na domaćem tako i na ino tržištu. Interesantan je podatak da je preko 50% proizvedenih termoizolacionih panela izvezeno. Svesni situacije koja je zahvatila ceo svet, Alternativa je pre svega vodila računa o pravovremenim nabavkama materijala, bez obzira na cene koje su nekontrolisano "divljale", kako bi mogla pratiti sve ozbiljne projekte u Bosni i Hercegovini, Srbiji, i drugim zemljama regiona, a sve više stiče i poverenje Slovenije, Mađarske, Austrije i Nemačke.

Velike investicije za sobom povlače i otvaranje novih radnih mesta. U prvoj polovini aprila jedanaest novih radnika je dobilo priliku da bude deo Alternativinog tima, a puštanjem u rad nove linije očekuje se potreba za dodatnom radnom snagom, čime će ukupan broj premašiti 150 zaposlenih.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;