Nekadašnja zgrada Beobanke na Zelenom vencu u novom ruhu

28.04.2021. | Beobuild

Zgrada nekadašnje Beobanke na Zelenom vencu pre nekoliko dana dobila je novog vlasnika, čime je stavljena tačka na prethodni projekat kompanije Stattwerk posle čitave tri godine. Ostatke nekadašnjeg objekta kupila je novosadska firma Astoria Properties, a već su i odmakle pripreme za temeljnu rekonstrukciju ovog zaštićenog zdanja. Zjapeća ruina u samom centru grada konačno bi mogla biti ponovo privedena nameni, a novi projekat rekonstrukcije već je u procesu pribavljanja građevinske dozvole i neophodnih odobrenja Zavoda za zaštitu spomenika.

3D prikaz idejnog rešenja zgrade na Zelenom vencu nakon rekonstrukcije

 3D prikaz idejnog rešenja zgrade na Zelenom vencu nakon rekonstrukcije

Rekonstrukcija objekta će biti izvedena u postojećim gabaritima, a ukupna površina objekta je oko 10.000m². Objekat se sastoji iz glavne kule (Su+P+13) i aneksa ka Brankovoj ulici (Po+P+5), primarno poslovne namene sa svim pratećim funkcijama i mogućnošću realizacije komercijalnog prizemlja. Treća arhitektonska celina ovog kompleksa, odnosno aneks ka Ulici carice Milice, nije u istom vlasništvu, pa tako nažalost neće ni biti obuhvaćen projektom rekonstrukcije. Nepostojanje posebnog parking prostora ili podzemne garaže, ostaje ograničavajuća okolnost ovog kompleksa, što će verovatno biti razmatrano i rešavano u nekoj kasnijoj fazi.

3D prikaz idejnog rešenja zgrade na Zelenom vencu nakon rekonstrukcije

3D prikaz idejnog rešenja zgrade na Zelenom vencu nakon rekonstrukcije

Pribavljanje građevinske dozvole i potrebnih odobrenja je u toku, tako da se i početak radova moze očekivati relativno skoro, prema nekim najavama već ovog leta.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...