INFONET-468X60-BANNER

Infrastrukturni radovi u Sopotu

10.03.2021. | Beoinfo

U Sopotu se izvode važni infrastrukturni radovi koje su obišli gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i predsednik ove opštine Živorad Milosavljević. Kako je gradonačelnik precizirao, planirano je da se u toku 2021. uredi i očisti deset kilometara reka i bujičnih tokova, a ukupna vrednost radova je oko 22 miliona dinara. Osim Sopotske reke, biće tretirano još sedam reka i potoka, odnosno ukupno osam vodotokova.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Milosavljević je rekao da se sređivanjem ovih vodotokova otvara mogućnost za dalju izgradnju. Lokacija je veoma blizu centra, Grad je prošle godine završio i paralelnu saobraćajnicu, tako da Opština planira nasipanje puta u dužini od jednog kilometra, kako bi za građane moglo da se obezbedi i svojevrsno šetalište sa sadržajima.  

Radi se i proširenje Senjske ulice, u dužini od 1.300 metara, a vrednost investicije je oko 11 miliona dinara.

- Radove izvodimo zajedno, Javno komunalno preduzeće Sopot izvodi pripremne radove, a Beogradput će ulicu asfaltirati. Ni ovde nije bilo problema sa svojinskim odnosima, jer građani prepoznaju značaj saobraćajnice kojom će se uz naredna planirana tri kilometra obezbediti veza sa drugim delovima Sopota - kazao je Radojičić.

Čitav ovaj deo moći će da se dalje razvija, što će upravo omogućiti uređena infrastruktura, rekao je gradonačelnik, i poručio da će se ovakvi modeli saradnje nastaviti.

Predsednik opštine je dodao da će saobraćajnica imati delom pet, a delom šest metara širok kolovoz i da će sa naredna tri planirana kilometra biti omogućena veza sa Nemenikućama. U blizini su i železnička stanica i Avalski put, a to je još jedna razvojna šansa Sopota. 

- Očekuje se i investicija države za brzu saobraćajnicu, deo auto-puta "Vožd Karađorđe", a naročite prednosti imaće građani kojima će se na ovaj način valorizovati imovina i zemljište. Cilj nam je da se izgrade kapaciteti za buduće upošljavanje ljudi, te će i to biti razvojna šansa Sopota u budućnosti - zaključio je Milosavljević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;