INFONET-468X60-BANNER

Do leta rasterećenje saobraćajnica na Voždovcu i u celom Beogradu

23.02.2021. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić posetio je juče (22.02.2021) Opštinu Voždovac i nakon sastanka sa rukovodstvom, s kojim je razgovarao o projektima i planovima, obišao radove u Ulici Save Maškovića. Na sastanku je pre svega bilo reči o tome kako mogu da se ubrzaju procedure i na taj način definišu koraci koji će omogućiti da se brže i lakše realizuju planirani projekti.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Značajno pitanje bilo je vezano za rešavanja kanalizacije. Rekao je takođe da postoje četiri velika kolektora koji su velikim delom izgrađeni, ali i dalje zahtevaju unapređenje kako bi sekundarna kanalizaciona mreža mogla da se nadoveže na njih. On je dodao da će dva postrojenja za preradu otpadnih voda uskoro početi da funkcionišu.

Govoreći o radovima u Ulici Save Maškovića, odnosno delu unutrašnje obilaznice grada Beograda, istakao je da će se njihovim završetkom rasteretiti saobraćaj u ovom delu grada, ali i celom Beogradu.

- Radi se o delu Ulice Save Maškovića. Radovi, čija je vrednost oko 430 miliona dinara, započeli su u decembru i očekujemo da će do leta biti završeni. Ova deonica imaće četiri trake, što je veoma značajno s obzirom na to da je zbog opterećenja ovde uvek bilo problema i zastoja u saobraćaju. Radiće se i kompletna infrastruktura, a predviđena je i izgradnja bezbednih trotoara - istakao je Radojičić i dodao da su veoma značajni radovi na unutrašnjem prstenu obilaznice, od Mosta na Adi do petlje "Lasta" na auto-putu.

On je naglasio da je ovaj deo grada pokriven planskom dokumentacijom 73 odsto površine, a u narednom periodu će sa 23 plana biti pokriveno još oko 900 hektara.

- Dobra planska dokumentacija sa jedne strane, i pitanja imovine sa druge, preduslov su za realizaciju značajnih projekata koji se tiču unapređenja života ljudi koji žive u ovom delu grada - istakao je gradonačelnik.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;