INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U planu nekoliko infrastrukturnih projekata u Zemunu

22.02.2021. | eKapija

Gradska opština Zemun je pokrenula niz projekata u cilju poboljšanja infrastrukture koji će doprineti svakodnevnom boljem životu građana Zemuna.

Zemun - ilustracija (Foto: Pixabay.com)

U planu je rekonstrukcija 6,6 kilometara kanalizacione mreže u starom jezgru Zemuna. Vrednost radova je 400 miliona dinara, a tender za izbor izvođača raspisuje Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju krajem februara, i u najkraćem roku sledi početak radova.

Takođe, u saradnji sa Direkcijom za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda započet je projekat izgradnje betonskog nadvožnjaka u Batajnici dužine oko 285 metara i širine 12,5 metara.

Nadvožnjak će premostiti prelaz preko četiri koloseka brze pruge i prelaz preko saobraćajnica u naselju i biće lociran oko 400 metara severno od postojećeg pružnog prelaza, navodi se na sajtu gradske opštine.

Zajedno sa nadvožnjakom, ovim projektom obuhvaćena je i rekonstrukcija i izgradnja više od 1.400 metara okolnih saobraćajnica. Izgradnjom nadvožnjaka smanjiće se broj nesreća i incidenata na pružnim prelazima na ovoj deonici, a i biće ostvaren pun protok kako za železnički, tako i za drumski saobraćaj.

U toku 2021. godine radiće se na rekonstrukciji Glavne ulice i Keja oslobođenja. Ispred opštinskog zdanja planirano je postavljanje spomenika nekadašnjem predsedniku opštine Zemun i Gradonačelniku Beograda Branku Pešiću.

Takođe, u planu je da se izgradi garaža na platou ispred Sportsko-rekreativnog centra Pinki i pešačko-biciklistički most Lido-Kej oslobođenja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;