INFONET-468X60-BANNER

Počela gradnja parka na Altini

26.01.2021. | S. V. | Novosti

Dugo očekivana izgradnja parka u zemunskom naselju Altina konačno je počela. Građevinske mašine ovih dana rade na pripremi terena u Ulici Justina Popovića, na površini od oko 7.000 kvadrata. Kako je saopšteno iz GO Zemun, koja je i inicirala projekat, park koji će urbanizovati Altinu biće opremljen za sugrađane svih generacija. Rok za završetak radova je 150 dana od uvođenja izvođača u posao.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Epidemija virusa korona pomerila je početak radova, vrednih 47 miliona dinara, za nekoliko meseci. Buduća zelena oaza prostiraće se kod bloka 73, u centralnom delu naselja Altina 2, gde će se graditi kulturni centar, crkva, dečja ustanova i škola.

- Ta površina projektovana je sa različitim sadržajima koji će zadovoljiti potrebe korisnika svih starosnih grupa za odmorom, šetnjom, rekreacijom - rekli su ranije iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, koja je izradila projekat.

Ovo zemunsko naselje krasiće i moderni verski centar od 1.000 kvadrata koji će prevazići okvire klasičnog parohijskog doma i činiće objekat sličan crkveno-narodnim saborištima koji okupljaju srpsku dijasporu širom sveta. Takođe, u okviru ovog zdanja poseban deo biće uređen kao muzej srpske kulture koji će baštiniti nasleđe iz svih krajeva gde žive Srbi.

Osim modernih klupa, fontane, česme, skulptura i teretane na otvorenom, sugrađani koji žive u ovom delu Zemuna uživaće i u zelenilu. Kada budu završeni građevinski radovi, sadiće se trava, zimzeleno i listopadno drveće, žbunovi i leje sa sezonskim cvećem. Park će biti osvetljen i zaštićen metalnom ogradom.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;