INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija parka u Kraljevu posle četiri decenije

06.10.2020. | G.Ć - G.Š. | Novosti

Javno preduzeće za uređenje građevinskog zemljišta u Kraljevu konačno će započeti realizaciju rekonstrukcije parka kod ovdašnje železničke stanice u koji, osim redovnog održavanja i sitnih popravki i "krpeža" gotovo ništa nije ulagano duže od četiri decenije. Najpre je planirana kompletna zamena dotrajale javne rasvete za šta je već opredeljeno tri miliona dinara.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Postojeća i dotrajala rasveta biće zamenjena savremenom i štedljivijom LED rasvetom. Rok za završetak je 45 dana. To je samo prvi korak u potpunoj rekonstrukciji devastiranog parka u narednom periodu koji bi zbog obližnjeg velikog naselja "Moša Pijade", kao i železnčke i autobuske stanice, trebalo da bude lepa slika grada i pozitivan utisak onih koji u njega pristignu - kaže Aleksandar Nestorović, direktor JP za uređenje građevinskog zemljišta.

I stanari obližnjeg naselja slažu se da je rekonstrukcija parka više nego neophodna, ali istovremeno ukazuju i na još neke probleme koje nadležni moraju da reše.

- Kroz park bukvalno prolazi saobraćajnica, da li legalna ili ne to niko ne zna, koja vodi do kafana na njegovom obodu. Kola tuda redovno jurcaju, a kroz mračni park svakodnevno prolaze deca koja iz obližnjih škola, kao i đaci koji putuju - poručuju stanovnici naselja "Moša Pijade". - Osim toga neophodna je parkovska služba i uvođenje pravila za manifestacije koje se, najčešće u privatnoj režiji, ovde održavaju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;