INFONET-468X60-BANNER

Sedam miliona za lift u soliteru

28.09.2020. | G. Novaković | Novosti

Stanari sa sedam adresa širom prestonice uskoro bi mogli da dobiju nove liftove u svojim zgradama. JP "Gradsko stambeno" objavilo je javni poziv za radove na objektima koji su u sistemu njihovog održavanja, izvođenjem investicionih poslova na rekonstrukciji, revitalizaciji i zameni dizala. Stanari će firmi platiti uslugu, a za jedan novobeogradski soliter, primera radi, cena može dostići i nešto više od sedam miliona dinara, uz plaćanje na 60 mesečnih rata.

Ilustracija (Foto: PIxabay.com)

Konkretno, reč je o Gospodar Jevremovoj ulici 48A, Vladetinoj 17, Pop Stojanovoj 3, Zelenom vencu 2A, Svetozara Markovića 69, Bulevaru Milutina Milankovića 102 i o Gandijevoj 33A. Liftovi koji su zreli za zamenu ili popravku uglavnom "stanuju" u zgradama sa manje od deset spratova. Međutim, Novobeograđanima je posebno neprijatno kada dizalo "zakaže", a treba da se penju do 11. etaže ili, kao što je slučaj sa žiteljima Gandijeve 33A, čak do 17. sprata.

Stanari pomenutog solitera kažu da od tri lifta koja imaju u zgradi, često se desi da u istom trenutku dva ne rade. Gradsko stambeno za njih nabavlja teretni lift po ceni od 7.233.749 dinara, koju će izmirivati u narednih pet godina.

Mali lift, kažu ovi Novobeograđani, retko ko od komšija koristi jer je nepouzdan. Srednji se takođe često kvari, iako je remontovan pre sedam godina. Momo Braunović, upravnik zgrade, kaže da su stanari od početka imali reklamacije.

- Još u novembru smo poslali zahtev - priča Braunović. - U međuvremenu se dogodilo vanredno stanje, zaposleni u preduzeću radili su od kuće i tek sad se otvorila mogućnost za tender. Ovo mora hitno da se reši jer u zgradi imamo 72 stana, nijedan lift ne staje na 17. spratu.

Prema rečima Igora Ćurčića iz Gradskog stambenog, ekipa majstora je osposobila kontakte u srednjem liftu kako bi normalno funkcionisao.

Kada je reč o srednjem liftu u Gandijevoj 33A, stručna služba Gradskog stambenog tokom redovnih izlazaka na teren zaključila je da se u kabini, po registar-kutiji sa upravljačkim dugmićima, koristi jaka hemija.

- Reč je o mehanizmu sa mnogo elektronike, pa najverovatnije pomenuta hemija nagoreva određene elektronske elemente, ili dovodi do spajanja kontakata, zbog čega su nekoliko puta rađene popravke - kaže Igor Ćurčić iz preduzeća.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;