INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Petlja Batajnica gotova do proleća

09.09.2020. | Beobuild

Poslednja faza radova na petlji Batajnica počela je u martu ove godine, a u okviru ovih radova biće kompletirani preostali delovi petlje, uključujući direktnu vezu Batajnice sa Obilaznicom. Radovi koji se odvijaju imaju rok godinu dana, a paralelno sa izgradnjom nedostajućih krakova Batajničke petlje u izradi je i tehnička dokumentacija za izgradnju Batajničkog bulevara.

U okviru projekta Batajničke petlje realizuje se deo budućeg Batajničkog bulevara do raskrsnice sa Ulicom kralja Mihaila Zetskog, kao i završertak mosta preko pruge i nove saobraćajne veze ka intermodalnom terminalu. Posao na izgradnji Batajničke petlje dobio je austrijski Strabag, a ukupna vrednost investicije iznosi skoro 10 miliona evra.

Ilustracija (Foto: PIxabay.com)

Namera da se razvija poslovno-logistička zona na ovom delu Obilaznice, biće podržana novom saobraćajnom infrastrukturom, a budući Batajnički bulevar biće i veliko unapređenje za lokalnu mrežu puteva. Ova moderna saobaraćajnica, sa po dve trake u svakom pravcu, povezaće nekadašnji Novi novosadski put sa Ulicom Slobodana Macure u Batajnici, a biće i direktna veza ka budućem intermodalnom terminalu.

Na delu Batajničkog bulevara završeni su iskopi zemljanih materijala i izgrađeni su nasipi, a u toku je izgradnja kolovozne konstrukcije od drobljenog kamenog agregata i izrada atmosferske kanalizacije. Na delu saobraćajnice 1. reda, koja je predviđena da vodi ka budućem intermodalnom terminalu, završeni su zemljani radovi iskopa i izrade nasipa. Ugrađuje se geotekstil kako bi se sprečila sufozija sitnih čestica materijala iz nasipa. Ukupna dužina radova na trasi iznosi 3,5 kilometara.

U sklopu saobraćajnice 1. reda radi se i na izgradnji novog mosta u neposrednoj blizini postojeće mostovske konstrukcije preko pruge, na kojoj su u ovoj fazi predviđeni samo završni radovi. Na drugom delu mosta završeni su šipovi, naglavne grede i stubovi mosta, a trenutno se izlivaju prednapregnuti nosači i ležišne grede. Dužina mosta preko pruge iznosi 222 metra. Batajnički bulevar imaće i jedan vezni krak, koji će ga povezati sa Ulicom kralja Mihaila Zetskog i Lokalnim putem broj 3, gde je je u toku izgradnja nasipa od peska.

Prema ugovoru o izvođenju radova, nedostajući delovi Batajničke petlje biće završeni na proleće sledeće godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

ČELIK
ČELIK
BAČKI JARAK
www.celikdoo.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;