INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U Vranju uskoro početak izgradnje još 289 stanova za bezbednjake

20.08.2020. | RTS

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je sednici Komisije za koordinaciju aktivnosti u izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti, koji je održan u zgradi Vlade Srbije. Članovi Komisije upoznali su premijerku sa dinamikom radova na izgradnji stanova u gradovima širom Srbije i ukazali da su neki od tih stanova završeni.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Tokom meseca juna, završena je izgradnja 1a faze u Vranju – 186 stanova u četiri objekta. Do sada je u tom gradu useljeno 136 stanova, dok se ovih dana očekuje početak izgradnje 289 stanova u fazi 1b. Predsednica vlade je tim povodom najavila i skoru posetu Vranju, kako bi obišla useljene porodice i lično se upoznala sa dinamikom radova koji su u toku - saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije.

Navodi se da su radovi u okviru faze 1b već otpočeli u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu i Kragujevcu.

Javni poziv za prodaju stanova u okviru ove faze biće objavljen 1. septembra, dok će elektronska prijava početi od 1. oktobra ove godine, kada će se zainteresovani prijavljivati za kupovinu stanova u Beogradu, a potom i u ostalim gradovima.

- U okviru kompletne prve faze (1a i 1b) u Republici Srbiji biće izgrađeno blizu 7.900 stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Vranju i Sremskoj Mitrovici - navode iz Vlade, 

- Program stanogradnje za pripadnike snaga bezbednosti iniciran je krajem 2017. kad je održana konstitutivna sednica vladine Komisije za pripremu predloga programa izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti. Zakon o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanove za pripadnike snaga bezbednosti, na osnovu kojeg se projekat realizuje, usvojen je u maju 2018. godine u Narodnoj skupštini.

Kaže se da pored rešavanja stambenog pitanja velikog broja pripadnika snaga bezbednosti, očekivani efekat programa je i dalji rast građevinarstva i rast BDP-a, kao i angažovanje domaće građevinske operative i korišćenje domaćeg građevinskog materijala.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;