INFONET-468X60-BANNER

Fon-u još 8.000 kvadrata

30.06.2020. | B. Borisavljević | Novosti

Studenti Fakulteta organizacionih nauka dobiće u novembru sledeće godine nove i moderno opremljene amfiteatre i kabinete. U dvorištu fakulteta gradi se nova zgrada bruto površine 7.619 metara kvadratnih. Država je za izgradnju izdvojila sedam miliona evra iz kredita Evropske investicione banke, a, prema ugovoru, planirano je da fakultet uloži 60 miliona dinara iz sopstvenih sredstava za opremanje zgrade, u dve godine nakon izgradnje.

Budući izgled nove zgrade FON-a

Budući izgled nove zgrade FON-a - Krip inženjering

Novo, moderno krilo gradi se pored glavnog ulaza postojeće zgrade. Izvođački projekat je uradila kompanija Krip-inženjering d.o.o. iz Beograda, dok je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima RS raspisala tender. Posao je poveren građevinskom preduzeću M enterijer gradnja iz Beograda. Prema projektu, stari i novi objekat biće povezani pasarelom, izgrađenom u visini prvog sprata.

Osim novih prostorija za studente, planirano je da zgrada dobije i dvospratnu podzemnu garažu, čime će biti rešen problem parkiranja na prilaznom platou ispred objekta. Na podzemnim etažama biće 60 parking-mesta sa kontrolisanim pristupom za oko 250 zaposlenih u ovoj ustanovi.

Za automobile obezbeđen je prilaz iz Ulice Jove Ilića. U prizemlju je planiran ulazni hol, velika čitaonica sa 100 mesta i bibliotekom, putnički liftovi i stepeništa, kao i deo tehničkih prostorija.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;